Szikrázó napsütésben rendezték meg a bronzmérkőzés második felvonását Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban. Az összecsapásra jó pár néző is kíváncsi volt, így a hangulatra nem volt panasz. Az első mérkőzést a DVTK nyerte büntetőrúgásokat követően, így itthon mindenképpen győzni akart Simon Attila csapata.

A tapogatózó perceket követően a Diósgyőr ragadta magához a kezdeményezést. Néhány komolyabb akció végén Bírónak kellett bizonyítania. A vendégek szép lassan felőrölték a szombathelyi védelmet és egyre többször jutottak el a vasi kapuig. Majd felébredt a hazai együttes is vezetett néhány akciót. Balázs révén az első félidő közepén még kapufát is lőttek a vendégek, azonban gól nem született.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. Leginkább a vendégek akarata érvényesült, azonban helyzetekig már csak ritkábban jutottak el. Siklér egyéni megmozdulásánál sokan már gólt reméltek, azonban a támadót az utolsó pillanatban szerelték. A hajrára tíz emberre fogyatkozott a DVTK, így az utolsó percekben már a Viktóriás lányok domináltak.

Beszorult a vendég együttes, a vasi alakulat pedig egymás után vezette támadásait. Amikor már mindenki a lefújást várta, akkor érkezett a csattanó. Tóth Alexandra egy szép támadás végén szemfüles befejezést választott, ezzel pedig beállította az 1-0-ás végeredményt. A győzelem mellett annak is örülhettek a szombathelyiek, hogy ismét utazhatnak, hiszen a két nyert mérkőzésig zajló bronzpárharc állása 1-1.

Haladás-Viktória FC – Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Viktória: Bíró (Dömsödi) – Balogh (Kopcsándi), Fördős, Horti, Kiss Zs. (Kovács V.) – Tóth A. – Szakonyi, Rácz, Harsányi (Sitku), Öreg – Siklér
Vezetőedző: Simon Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!