Már a kezdőcsapatok összeállításán látszott, hogy mindkét együttes komolyan készült a derbire. A férfi élvonalbeli futsal bajnokság döntőjének első felvonását a Berettyóújfalu nyerte minimális különbséggel. Ezúttal a MVFC Szombathelyen is nyerni akart, hogy minél rövidebbre zárja a finálét. Ezzel szemben a Hali az életben maradásért hajtott.

Az első percekben egymásnak estek a csapatok, mindkét fél szerette volna megszerezni a vezető gólt. Ez a vasi zöld-fehéreknek sikerült az ötödik percben. Nem szokványos módon Alasztics lőtt a kapuba, miután szemfüles módon átívelte a vendégek hálóőrét. Ettől még inkább felpörögtek a csapatok és mindkét oldalon akadtak helyzetek.

Először a MVFC lőtt kapufát, majd a Haladás is jelezte, hogy mindenképpen szeretné megnyerni a találkozót. Aztán az első félidő utolsó percében elég volt egy kihagyás és egalizáltak a vendégek. A szünet után folytatódott az adok-kapok, de csak nem akart megszületni az újabb találat. Egészen a 31. percig, akkor Dróth villant és lőtt a kapuba.

Az utolsó percekre vészkapussal rohamozott a Berettyó, de hiába. Ráadásul Dróth ismét betalált, ezzel pontot téve a találkozóra. A három nyert mérkőzésig tartó párharc így 1-1-re módosult és csütörtökön ismét összecsapnak a felek. Akkor már Berettyóújfaluban bizonyíthat Sziffer András csapata. A találkozót pedig a televízió is közvetíti.

Kútház Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu 3-1 (1-1)

HVSE: Alasztics – Horváth P., Simic, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi, Sásdi (kapusok) – Sanchez, Hajmási, Sipos G., Szakasics, Pocaia, Péter, Vidák.
Vezetőedző: Sziffer András.

Gólszerzők: Dróth 2, Alaszitcs ill. Amílcar

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!