Még csak látogatóként lépett az épülő új nemzeti stadionba Marco Rossi együttes, azonban a látvány mindenkit lenyűgözött. A magyar labdarúgó válogatott a következő tétmérkőzéseken azért küzd majd, hogy 2020-ban itt szerepelhessen. Ehhez viszont a legjobb formájára lesz szükség az együttesnek, hogy kivívja a részvétel jogát.

Első lépcsőfokként Azerbajdzsán és Wales ellen bizonyíthat nemzeti válogatottunk. A Telkiben zajló felkészülést megszakítva érkezett a csapat az épülő létesítménybe. Nagy izgalommal nézelődtek a labdarúgók a játékoskijáróban, a félkész öltözőkben és kisétálhattak a kezdőkör helyére, ahol még bőszen dolgoznak a munkagépek.

A stadion természetesen a 21. század igényeit maximálisan kielégíti és multifunkcionális lesz. Az egykori Népstadion emlékét pedig hűen őrzi majd a régi épület bontásakor bedarált beton, amely új alapot adott az új épületnek. Fürjes Balázs megköszönte a látogatást és reményének adott hangot, hogy időben elkészül az új stadion.

A kerethez egyébként csak a hivatalos FIFA-játéknapok kezdetekor fog csatlakozni Baráth Botond, Németh Krisztián, Gulácsi Péter és Willi Orbán is. A magyar válogatott először június 8-án, magyar idő szerint 18:00-kor lép pályára Bakuban, majd a Groupama Arénában bizonyíthat június 11-én, hiszen 20:45-től mérkőzik meg Wales csapatával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!