A Budapest-bajnokság (BLSZ) 30., utolsó fordulójában a REAC labdarúgócsapata 3–0-ra elveszítette a Kelen SC elleni „aranycsatát”, így biztossá vált, hogy egymás után másodszor sem tudja kiharcolni az NB III-ba jutást a korábban szebb éveket megélt együttes. 

Az újabb bukás nem maradt következmények nélkül, a klub vezetősége minden játékostól és edzőtől megvált, valamint Mátyus János klubigazgató is távozott a palotaiaktól. Forgács Tamás a klub ügyvezető elnöke a csakfoci.hu-nak nyilatkozott.

„Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem. A bajnoki döntőben momentumunk sem volt, pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk. A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni. Úgy gondoltuk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent.”

A sportvezető aztán elmondta, hogy igyekeznek új alapokra helyezni a klubot, amely kevesebb anyagi támogatásban részesül majd, inkább a tehetséges fiatalokból próbálják felépíteni a jövőt.

„Teljesen új alapokra fogjuk helyezni a klubot. Jóval kisebb költségvetéssel, főleg fiatalokra épülő csapatot szeretnénk kialakítani, amely elé reális célokat akarunk kitűzni. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő bajnokságban nem a feljutásért harcolunk majd, de évről-évre szeretnénk előre lépni.”

Amióta átszervezték az NB III-at, azóta a megyeiben is jóval több pénz áramlik a csapatoknál, főleg azoknál, amelyek szeretnének újra NB-s osztályban játszani, kérdés, hogy megéri-e a befektetett támogatás, valamint, hogy jót tesz-e az amatőr focinak a töménytelen pénzmozgás.

A korábban az NB I-ben is szereplő REAC 70 ponttal – a Kelen és az Újpest II mögött – a 3. helyen végzett a Budapest-bajnokság I. osztályában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!