A palánk alatt veszített egy embert, Mario Delas személyében az Egis Körmend, amely idén még nem tudott nyerni Pécsett. Nem épp kedvező előjelekkel kelhetett útra a vasi alakulat. Csak titkon reménykedhettek abban, hogy pénteken akár a Rába-parti városkában befejezhetik a párharcot és ismét döntőt játszhatnak. Ehhez viszont mindenképpen nyerniük kellett…

Gyors kosárváltással kezdődött a derbi. Először Pongó ziccerezhetett, majd Hammonds fordulásból talált a gyűrűbe. A nagy rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban. Ciric és Antóni pontjaival 11-4-re lépett meg a Pécs és nem úgy tűnt, hogy a Körmend számára lehet visszaút. Állandósult a különbség és a vendégek nagyon pontatlanul céloztak távolról.

Aztán a folytatásban szép lassan magára talált a vendég alakulat. Távolról továbbra sem jöttek úgy a triplák, mint kellett volna, ehelyett Csorvási rendületlenül szorgoskodta össze a duplákat. A játékrész hajrájában már Csirke Ferencnek kellett magához intenie tanítványait, hiába. Thames tempójának köszönhetően a nagyszünetben egyetlen ponttal már a Körmend vezetett.

A pihenő a vendégeknek kedvezett és nagy elánnal vetették magukat a játékba. Leginkább Thames volt elemében, nem tudták tartani az irányítót a hazaiak. A támadójáték mellett pedig már a védekezésük is jól működött a piros-feketéknek. A palánk közelében kiválóan játszott Csorvási és Hammonds is, így a lepattanók megszerzésében is jeleskedtek a vasi kosarasok.

Az utolsó negyedben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pécs. Nagyon nem tudott meglépni a Körmend sem, azonban jól kontrollálták a találkozót, így hiába jött be Pongó triplája és Horti 2+1-es akciója, ez csak az egyenlítésre volt elegendő. A kegyelemdöfést Thames adta meg, aki a kígyó térről vágott be egy trojkát ezzel pedig karnyújtásnyira került a Körmend a bajnoki döntőtől.

Pécsi VSK-VEOLIA – Egis Körmend 77-83 (21-14, 18-26, 18-23, 20-20)

Körmend: Németh Á. -, Price 5/3, Bradford 7/3, Ferencz 12/9, Hammonds 20/9.
Csere: Csorvási 26, Thames 13/3.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!