Június 1-jén Dorogon – közel 400 versenyző részvételével – rendezték meg az Utánpótlás Kick-box Magyar Bajnokságot, amelynek tétje az augusztusban Győrben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra történő kvalifikáció volt. A ranglista első helyezettje mellett a kategória aktuális magyar bajnoka vehet csak részt az idei hazai rendezésű kontinenstornán, így nagy téttel bírt a dorogi torna.

Marton Klára iskolás csoportjából Németh Zoé, Németh Alex, Kovács Sára Kata valamint Nagy Martina első magyar bajnokságán szerepelt és mindannyian éremmel térhettek haza. A versenyen nyújtott teljesítményük és hozzáállásuk jó előremutató az egyesület utánpótlását tekintve valamint remek visszajelzés a vasi megyeszékhelyen működő küzdősportképzés színvonaláról is.

Dancsó Zoltán által indított csapatból Ersing András magabiztos versenyzéssel-, ahogy a diákolimpián is- két aranyat zsebelt be kadett 2 +47kg-ban, amelyet kimagasló fizikális fölényének is köszönhet. Pataki Barnabás és Németh Kristóf kadett 2 korosztályban, ugyanabban a súlycsoportban versenyzett az elmúlt félév során, a magyar bajnokságon -42 kg-ban csak az aktuális magyar bajnok, válogatott fiú ellen veszítettek.

Utóbbi sajnos lemaradt a válogatottságról, azonban csapattársa light-contactban szerzett kvalifikációt. Nagy Dávid C2 -52kg-ban mindkét szabályrendszerben válogatott versenyzőként érkezett a magyar bajnokságra és bizonyította, hogy idén is ott a helye a nemzeti csapatban. Light-contactban aranyat, kick-lightban bronzérmet szerzett.

Süle László idén a diákolimpián kezdett versenyezni, fejlődése töretlen az edzője szerint. Rutintalansága ellenére kiválóan bizonyított mestere és önmaga számára, hiszen a junior -79kg-ban egy ezüst és egy bronzérmet szerzett. A szombathelyi Controll SE 9 versenyzője lépett tatamira Dorogon, akik összesen 3 arany, 7 ezüst, 6 bronzérmet szereztek.

Eredmények:
Németh Zoé gyermek point-fighting 27 kg 2.
Németh Alex gyermek point-fighting 30 kg 2.
Kovács Sára Kata C1 -37 kg LC 2., KL 3.
Nagy Martina C1 -37kg LC 3., KL 2.
Ersing András C1 +47kg LC 1., KL 1.
Pataki Barnabás C2 -42kg LC 2. KL 2.
Németh Kristóf C2 -42kg LC 3. KL 3.
Nagy Dávid C2 -52kg LC 1., KL 3.
Süle László Junior -79kg LC 3. KL2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!