Az egyik csapat nem tudott megjelenni, így az előzetesen tornanapnak szervezett összejövetelt barátságosra minősítették vissza a szervezők, amelyre a Pingvinjeink csak hét fő mezőnyjátékossal (ez nincs két teljes sor) és egy kapussal érkeztek.

Meglepődve tapasztalták, hogy a házigazda Stegersbach 4, három teljes sorral felkészülve várta az első találkozót. A vezetés megszerzése után hamar jött a válasz, majd újra a vezető találat. Így az állás 4 perc után 1:2 volt a Pingvinek javára.

Ezután már a mieink nem engedték ki mérkőzést a kezükből. 1:3-nál időt kért az ellenfél, amit zsinórban 3 gól követett, így 1:6-tal fordultak a 2. félidőre. A védekezések és a kapus teljesítmény olyannyira jól működött, hogy az ellenfél már nem találat be a kapuba. 1:10-es mérkőzésállásnál saját maguknak kellett tesztelniük kapusuk éberségét, melyet sajnos sikerült kijátszani, azaz egy öngóllal hozták közelebb az ellenfelet (2:10).

Végül még egy gólt beszuszakolva 2:11-es eredménnyel ért véget az első mérkőzés.

Sok pihenésre nem maradt idő, 20 perc szünet után következett a második találkozó a leibnitziekkel. Mivel az előző ellenük vívott meccs döntetlennel végződött, most azért fel kell kötni azt a bizonyos gatyát a Pingvineknek. Nem kellett sokat várni, hogy megkezdődjön a gólgyártás, ám most az ellenfél is tartotta a lépést, egészen 5:5-ös állásig ment az adok-kapok, de csak ez után – azaz a meccs során először – vezettek a Pingvinek (5:6). Sajnos itt sem sokáig tartott az előny, 8:8-as állásnál azonban megtaláltak a fogást a Pingvinek, akik kiismerve ellenfelük taktikáit 8:10-es vezetésre tettek szert.

Ekkor már csak két és fél perc volt hátra. Az ellenfél időt kért és levitte kapusát, hogy egy plusz mezőnyjátékost hozzanak fel helyette, ám a Pingvinek taktikusan játszva végül a 9:12-es győzelmet értek el.

Bár az eredmények nem kerültek be a hivatalos jegyzőkönyve, érdemes megemlíteni a gólszerzőket: Mazzag Péter, Németh Gergely, Kovács András, Köves Márton, Varga Árpád A kapuban parádés teljesítményt nyújtott: Galambos Benjamin

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!