Söprésre készült az Egis Körmend a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság rájátszásának elődöntőjében. A vasi alakulat összesítésben 2-0 arányban vezetett a pénteki felvonás előtt, így egy siker egyben a döntőbe jutást jelentette volna. Delas hiányában azonban nehéz feladat várt a Körmendre, ráadásul Csirke Ferenc együttese meglepetésre készült…

Jól kezdte a mérkőzést és vezetett is a házigazda a találkozó elején, de érezhető volt, hogy a nagy tét görcsössé tette a piros-feketéket. Ennek megfelelően szép lassan átvette az irányítást a Pécs és fordult a kocka. A palánk alatt Horti, kintről pedig Taylor gondoskodott arról, hogy lépéselőnybe kerüljenek a vendégek.

A folytatásban is hullámzó volt a játék. Hiába kapta el a fonalat a Körmend, ez bizony csak átmeneti állapot volt. Mínusz két pontnál megrázta magát a Pécs és tíz pont fölé nőtt a vasi hátrány. A nagyszünetben tetemes előnyre tett szert Csirke mester csapata és már koránt sem villogott úgy Thames, ahogy a legutóbbi mérkőzéseken. Ráadásul Csorvási faultproblémái miatt center nélkül kellett csodát tennie a Körmendnek.

A pihenő jót tett a Rába-parti alakulatnak és Price valamint Hammonds pontjaival csalta a távolságot a házigazda. Nagyon hullámzó volt a csapatok játéka – hol az egyik, hol a másik együttes akarata érvényesült. Ebből a rohanásból viszont a Pécs jött ki jobban, mert állandósult a tíz pont körüli vezetése és vészesen fogyott a hátralévő idő.

Hiába kapaszkodott a Körmend az utolsó etapban, mindig akadt a vendég alakulatból valaki, aki betalált. Pongó tripláját követően látható volt, hogy nem képes átlépni árnyékán a hazai együtes és fejet kell hajtania hazai környezetben, a szezon során először. Így összesítésben 2-1-re módosult a párharc állása és Pécsre költöznek a csapatok a következő mérkőzésre.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 72-87 (20-27, 17-23, 17-13, 18-21)

Körmend: Bradford 6, Németh Á. -, Price 24/9, Ferencz 9/3, Hammonds 16/3.
Csere: Csorvási 14, Thames 3/3, Takács K. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!