A hétvége során véget értek a megyei labdarúgó másodosztály küzdelmei is, míg északon a Bük már fordulókkal ezelőtt behúzta a bajnokságot, addig délen az utolsó fordulóban is maradtak még izgalmak, ám nem született meglepetés. 

Vas Megyei II. o. Északi csoport 30. forduló 

A bajnok büki csapat szabadnaposként nézhette végig az utolsó fordulót, míg a végül ezüstérmes helyen végző Gérce mérkőzése elmaradt, mivel a Gencsapáti nem tudott kiállni a mérkőzésre. A bronzéremért azonban még nagy csatát vívott egymással a 30. játéknapon a Söpte és a Sé gárdája, előbbinek egy nagy arányú győzelemre lett volna szüksége az üdvösséghez. A találkozó egészen egy órán keresztül kiegyenlített mederben folyt, ám ekkor a vendég séiek 10 percen belül két gólt szereztek, amellyel végül eldöntötték a 3. hely sorsát. Utolsó 5 meccséből 4-en döntetlent játszott a Szeleste-Pósfa együttese, akik ennek köszönhetően nem tűzhettek ki maguk elé komolyabb célokat, mivel hiányoztak az elvesztegetett 2 pontok. Tovább folytatta rossz sorozatát a Merseváti: az utolsó fordulóban Uraiújfaluban léptek pályára, ahol a hazaiak egy félidő előnyt adtak a mersevátiaknak, ám a második etapban felőrölték ellenfelüket, még egy kihagyott büntető is belefért nekik.

Tabella

Vas Megyei II. o. Déli csoport 34. forduló 

Az utolsó fordulóban dőlt el hivatalosan a déli régió bajnoki címe, ám az várható volt, hogy a Szarvaskend nem fog hibázni hazai pályán a Viszák gárdája ellen. A bajnoki cím legfőbb várományosa nem is okozott csalódást: valóságos gálát rendeztek saját közönségük előtt, és végül 15 gólos győzelemmel biztosították be aranyérmüket. A körmendiek is kimagasló szezont produkáltak, valószínűleg ezzel a teljesítménnyel bármely más bajnokságot megnyertek volna, ám itt akadt még egy náluk is jobban teljesítő gárda. A Csákánydoroszló az elmúlt fordulót követően ismét győzni tudott, ezúttal Bajánsenyén, egy fordulatos és gól gazdag összecsapáson. Szintél gólzáporos meccset hozott a Ják és a Táplán derbije, a két csapat 10 gólon osztozott igazságosan. Nehezen húzta be az utolsó fordulós mérkőzését a Gyöngyöshermán gárdája, akik hiába vezettek kétszer is, mindig válaszolni tudott a Balogunyom, ám a végén mégis csak sikerült egy büntetőből begyűjteniük a három pontot, a dobogó 3. fokáról azonban így is lecsúsztak.

Tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!