Több napos előkészületet követően kiválóan vizsgázott az átalakított mászófal, amely a Magyar Kupa küzdelmeinek adott otthont. Hosszú évek óta jelen van Szombathely és az ország falmászósport életében a Mászóka Sportegyesület, ezúttal pedig szervezőként is bizonyítottak. Az egész napos rendezvényre az ország egész területéről érkeztek versenyzők.

Az Oladi Általános Művelődési Központban megrendezett megmérettetést a Magyar Hegymászó Szövetség Versenymászó Szakága által lebonyolított sorozatban elért eredményekbe beleszámít, azonban ehhez az indulóknak érvényes versenyengedéllyel kellett rendelkezniük. A reggeli órákban még egy gyors ellenőrzésre került sor, majd jöhettek a versenyzők.

A regisztráció, majd az utak és szabályok ismertetését követően került sor a mini, a gyerek és a serdülő korosztály számára a megmérettetés. A fiatalok nagyon lelkesen másztak a 12 darab út egyikén. Természetesen a biztosítókötelek óvták a gyerekek testi épségét, akik igyekeztek a lehető leggyorsabban abszolválni a feladatokat.

Délután már a felnőtteken volt a sor. Először a regisztráció majd az utak és szabályok ismertetése következett. Ezután már a versenyen kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, nem kevesebb, mint 10 kialakított úton. A könnyű és közepes részek után kvalifikációs és nehéz pályán már a testi erő valamint az ügyességre is szükség volt.

A késő délutáni órákra aztán kiderült, hogy kik azok, akik a döntőben indulhatnak. Itt már csak a nemenkénti 8-8 versenyzőnek volt lehetősége mászni. A versenynap összességében kiváló hangulatban telt el és a rendezvény színvonalát látva folytatásért kiállt. Remélhetőleg hamarosan újabb falmászó tornának adhat otthont a vasi megyeszékhely.

Eredmények

(a kiemeltek a Mászóka SE versenyzői)

Mini fiú
1. Böröczky Ferenc László
2. Dankó Richárd
3. Balasa Tibor Ferenc 
4. Nagy Gergely
5. Porpáczy Ábel 
6. Forgó Ármin

Gyerek fiú
1. Frenyó Áron
2. Tóth Mátyás
3. Forgó Ambrus
4. Urvald Krisztofer 
5. Somorjai Zénó

Serdülő fiú
1. Boros Boldizsár
2. Fekete Ádám 
3. Hegedüs-Krisó Dénes
4. Orosz Ádám
5. Pajor Vince
6. Szénási Szlárd Márk

Mini lány
1. Fischer Lili
2. Szoradi – Varga Lilla
3. Sophie Adriana LAHL
4. Bodogán Lili
5. Szücs Viktória 
6. Rózsa Léla 

Serdülő lány
1. Légrádi-Pallós Anna
2. Jároli Nóra
3. Lengyel-Mitzl Jázmin
4. Tóth Veronika 
5. Répcevölgyi Csenge

Junior lány
1. Giret Janka
2. Gyimesi Anna
3. Pócza Franciska Csenge 

Nyílt női
1. Kerry Ella
2. Sándor Réka
3. Somorjai Zorka
4. Giret Janka
5. Pócza Franciska Csenge 
6. Gyimesi Anna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!