A harmadosztályban sem maradtak lezáratlan kérdések a hétvége után, lezárult a 2018/19-es bajnoki kiírás valamennyi régióban, mi pedig mutatjuk az eredményeket és a tabellákat.

Vas Megyei III. o. Szombathelyi csoport 30. forduló 

A szombathelyi régióban volt a legegyszerűbb az utolsó játéknap, hisz a Bucsu már fordulókkal ezelőtt behúzta a bajnoki címet, míg a Kőszegfalva második helye sem volt kérdéses már a 30. forduló előtt. A bronzérem kérdése még nyitott volt ugyan, de ehhez nagyot kellett volna hibáznia a Telekesnek, végül azonban sikerült legyőzniük hazai pályán a Perenye együttesét. Megszerezte szezonbeli 3. győzelmét a Gyöngyösfalu, akik az Acsádot múlták felül saját közönségük előtt. Feszült mérkőzésen tartotta otthon a 3 pontot az Újperint gárdája a Gersekarát ellen, erről a meccsről fotókat is hoztunk.

Tabella

Vas Megyei III. o. Körmendi csoport 30. forduló 

Igazi tétje már nem volt az első és a második helyezett összecsapásának a hétvége során a körmendi régióban, mivel már biztos volt, hogy a bajnokságot a Szakonyfalu nyeri, az ezüstérmet pedig a rábagyarmatiak nyakába akasztják. A találkozóra így is szép számú nézősereg volt kíváncsi, a rangadói hangulatért pedig tettek a csapatok: kezdődött azzal, hogy a hazaiak rögtön két góllal kezdték a találkozót, a 3. percben Soós talált a kapuba, majd egy perccel később egy öngólnak köszönhetően már 2:0-ra vezetett a Rábagyarmat. 10 perc elteltével tovább nőttek a listavezető gondjai, ugyanis az első negyedóra végén emberhátrányba is kerültek. A kiállítás azonban mintha a vendéglátóra lett volna zavaró hatással, ezt kihasználva pár pillanattal később szépíteni tudott a Szakonyfalu. A második etap aztán megint hozott nehézségeket az aranyérmes számára, az 59. percben ismét a kiállítás sorsára jutott egy szakonyfalui játékos. Hihetetlen, de igaz, hogy a kettős emberhátrány megint csak a vendégeknek adott erők, akik 8 mezőnyjátékossal is egyenlíteni tudtak. A találkozón ezután több gól már nem született, méltóképpen zárult a bajnokság tehát a két éllovas számára, egy remek mérkőzéssel.

A bronzérmet a szezon végén a Magyarszecsőd együttese vehette át, hétvégi 4:0-ás győzelme után, amelyet a Pankasz gárdája felett arattak. A záróforduló meglepetése a tabella hátsó feléhez tartozó Gasztony győzelme volt, akik hazai pályán gyűrték le a Máriaújfalut egy fordulatos találkozón.

Tabella

Vas Megyei III. o. Sárvári csoport 34. forduló 

A sárvári régió küzdelmei voltak talán a legizgalmasabbak a harmadosztály valamennyi bajnoksága közül, 1 ponttal megelőzve az Ostffyasszonyfát azonban az Alsóújlak gárdája nyerte a 2018/19-es kiírást.

A régió hétvégi rangadóját a tabellán 3. és 4. helyen álló Kemenesmagasi és Boba találkozója szolgáltatta, utóbbi pályaválasztásával. Jó mérkőzésre volt kilátás, ennek megfelelően szép számú közönség látogatott ki Bobára. Az első negyedórában elsősorban a hazaiak vezettek ígéretes támadásokat, amelynek a 8. percben Sütő révén meg is lett az eredménye. Továbbra is támadásban maradt a Boba, de a felívelt labdák, és a passzok többször tévesztettek célt, pontatlan volt a játékuk. A vendégek ellentámadásai  ez időben egyre veszélyesebbé váltak, és a 29. percben egy óriási védelmi és kapus hiba következtében Solymos A. egyenlíteni tudott. Ezt követően egyenlő felek küzdelmét láthatta a közönség. A vendég csapat kontrái továbbra is okoztak némi zavart a hazai védőknek, egy ilyen támadást követően Szabó a 44. percben csak szabálytalanság révén tudta megállítani a kemenesmagasi csatárt, amely után a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot. A második félidőre 10 főre fogyatkozott tehát a hazai brigád, ám ennek ellenére továbbra is támadásban maradtak, és az 50. percben egy a tizenhatoson belül történő szabálytalanság után, Papp értékesítette a megítélt büntetőt. A vendégek azonban nem álltak le, igyekeztek kihasználni az emberelőnyüket, és ismét egy kapus hiba következett, amely után sikerült is nekik az egyenlítés: Bertalan A. gurított az üres hálóba.

Ezt követően a két tizenhatos közt folyt a játék, egy-egy  támadást követően a kapusoknak is volt lehetősége arra, hogy szép védésekkel vetessék magukat észre. A 73. percben Farkis M. megsérült, és más csere lehetőség nem lévén, Nagy István edző állt be csereként a helyére. Az utolsó negyedórában felpörögtek az események, úgy a játék , mint a szabálytalanságok révén. A két csapat játékán látszott az elszántság, igyekeztek a maguk javára eldönteni a mérkőzést. A 86. percben aztán jött a kényszerűségből csereként beálló játékos-edző, Nagy István, aki mintegy 20 méterről talált a hálóba egy szabadrúgásból.  Nem volt azonban még vége a mérkőzésnek, Kemenesmagasi legénység pedig az utolsó percben egy ismételt védelmi hibát kihasználva Palotai Á. révén egyenlített, így a vége igazságos pontosztozkodás lett.

Tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!