Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend. A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságának alap majd pedig középszakaszát is magabiztosan nyerték a piros-feketék. Ezt követően a Sopron elleni negyeddöntő párharcát is sikerrel abszolválták. Az elődöntőben viszont ellentétes utat jártak be a vasi kosarasok, akik így nehéz percekre számíthatnak.

A Pécsi VSK-VEOLIA elleni párharc első két felvonását megnyerte a Körmend, így joggal reménykedtek a szurkolók, hogy söpréssel lépnek túl kedvenceik Ciric-éken. Azonban menet közben Hortival való ütközés következtében kidőlt a piros-feketék meghatározó centere és úgy fest Mario Delas nem állhat rendelkezésre a következő körben sem.

Ráadásul a védekezés és támadás terén is gyengébben muzsikált a Rába-parti együttes, ezt pedig Csirke Ferenc tanítványai kihasználták. A szerda esti mérkőzés győztese viszont már a továbbjutást ünnepelheti. Amennyiben szeretne a háromszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes Egis Körmend ismét finálét játszani, mindenképpen nyerniük kell. A mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA
2019. június 12. – 18:00 (M4Sport)
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!