Két meccses előnyre tett szert az Egis Körmend a férfi kosárlabda bajnokság elődöntőjében a Pécsi VSK-VEOLIA ellen. Azonban Csirke Ferenc együttese “felébredt” és előbb a Rába-parti városban, majd hazai környezetben is két vállra fektették a piros-feketéket. Ennek megfelelően szerda este sor került a mindent eldöntő ötödik összecsapásra is.

Mario Delas továbbra is sérüléssel bajlódik, így nélküle kellett felvennie a harcot a Körmendnek. A kiegyensúlyozott kezdést követően Hammonds pontjaira építő hazaiak kisebb előnyre tettek szert. Igaz Taylor megoldásának köszönhetően egalizált a Pécs, de a negyed zárása a piros-feketéknek sikerült jobban, így 27-21-re ők álltak jobban.

A folytatásban is a Rába-parti kosarasok akarata érvényesült inkább. Price és Hammonds tripláival hamar átlépte a lélektani 10 pontos határt a Körmend. Csirke Ferenc még egy időkéréssel megpróbálta tanítványait felrázni – hiába. Ezúttal nagyon jól működött a Körmend védekezése és támadásban is sokkal pontosabban céloztak. A nagyszünetben 13 pontos fórja volt a vasi alakulatnak.

A fordulást követően sem talált fogás a Pécs a házigazdán. A vendégek becsületére legyen mondva, nem játszottak rosszul, azonban a Körmend kiválóan célzott és gyakorlatilag minden támadását eredményesen fejezte be. Belejött a játékba Csorvási és Lajsz is, akik a palánk alatt szorgoskodtak. Ennek megfelelően három negyed alatt eldöntötte a mérkőzést a Körmend.

Az utolsó negyedben már mindkét csapat érezhetően tartalékolt a következő körre, így a fiatalok kaptak lehetőséget. A végén még annyi kérdés fogalmazódott meg a szurkolók körében, hogy vajon megszületik-e a századik pont. Végül 97-71-nél ért véget a találkozó. Ezzel a Körmend pályaelőnyből kezdheti a bajnoki döntőt, míg a centenáriumi évét ünneplő Pécs a bronzéremért küzdhet a Szolnok ellen.

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)

Körmend: Thames 8, Price 25/15, Bradford 2, Ferencz 13/3, Hammonds 29/12.
Csere: Csorvási 13, Lajsz 8, Németh 4, Takács K. -, Kiss B. -, Kiss M. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!