A Hungarysport hasábjain rendszeresen foglalkozunk olyan sportágakkal, amik kevesebb reflektorfényt kapnak, holott nagy értéket képviselnek a régióban, az országban vagy épp nemzetközi szinten. Ebben a cipőben jár az egyik legdinamikusabban fejlődő eSport Szombathely sportegyesület, ahol hétről-hétre komoly mérkőzéseket játszanak a sportemberek.

Ugyanakkor Halmos Máté irányította klubnál odafigyelnek az utánpótlásra és természetesen a szórakoztatásra is. Ennek szellemében rendszeresen járják a vasi középiskolákat a játékosok és a vezetők, hogy a szakmai előadások mellett bemutatókra valamint versenyekre is sort kerítsenek. A legutóbbi rendezvény egyben évzáró is volt.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt az ötödik tanintézmény, ahol a diákok az egyik legnépszerűbb sportprogramban, a FIFA számítógépes játékban mérhették össze tudásukat. A beszámoló szerint a résztvevők izgalmas és gólzáporos mérkőzéseket játszottak egymással, végül a bajnoki címet Szabó Barnabásnak sikerült megszereznie.

eSport Szombathely – Lépj szintet!
1. Szabó Barnabás
2. Varga Áron
3. Avas Marcell

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!