A Nemzetközi Terepfutó Szövetség (ITRA) négy évre szóló együttműködési szerződést kötött a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF) – közölte az MTI-vel Rohoska Lajos, aki Magyarországot képviseli az ITRA-ban.

Hozzátette, a szombaton rendezett két nagy presztízsű eseményre, a salzburgi Mozart100-ra és a német Zugspitz Ultratrailre már a friss megállapodás szellemében került sor.
A Mozart 109 kilométeres, 5000 méter szintemelkedéses hegyi versenyét a spanyol Pau Capell nyerte 10 óra 54 perces idővel, a legnépszerűbb német terepfutóverseny leghosszabb, 63 kilométeres, 2900 méter szintemelkedéses távján a hazai színeket képviselő Florian Reichert volt a leggyorsabb 6 óra 4 perccel.
A terepfutás az atlétika egyik legdinamikusabban növekvő szakága világszerte. Az ITRA és az IAAF az együttműködéssel tovább akarja népszerűsíteni a terepfutást, versenyszabályzatát továbbfejleszteni, a versenyzők teljesítményét minősíteni, a világranglistát nyilvántartani, valamint a két évente megrendezendő terep- és hegyifutó világbajnokságokat megszervezni, lebonyolítani.
Áprilisban az ITRA minden tagországában megválasztották a nemzeti képviselőket, akiknek feladata a vezetőség és a tagság közötti kapcsolattartás, az ITRA céljainak, értékrendjének, tevékenységének megismertetése a terepfutó-közösséggel, az ITRA képviselete a nemzeti atlétikai szövetségeknél. A nemzeti képviselők a múlt héten Portugáliában megtartott közgyűlés után megválasztották a megújult irányítóbizottság tagjait.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!