A hőségriadó ellenére is több tucatnyi ember húzott futócipőt, hogy részt vegyen a nyolcadik éjszakai futáson. A vasi megyeszékhelyen már nagy hagyománya van ennek a kocogó mozgalomnak, azonban az időpont kissé korai volt. Az este fél kilences kezdéskor még mindig tikkasztó hőség volt, ez azonban nem tántorította el a sportolni vágyókat.

A Szombathelyi Futóklub kezdeményezésének köszönhetően rendezték meg a Bloomsday Run-t, amely egyben tiszteletadás volt James Joyce emlékére. A sportegyesület a megye jogú város önkormányzatával karöltve hozta tető alá a formabontó sportrendezvényt, amely nagy sikert aratott. Szokás szerint minden korosztály képviseltette magát az erőpróbán.

Azonban nem veszítette el a rendezvény családias hangulatát sem. Ennek köszönhetően a profi futók nagyobb tempóban és hosszabb távot tettek meg, míg a lelkes amatőrök kényelmes kocogással rótták a métereket a belvárosban és a közeli parkokban. A kiváló hangulatnak köszönhetően már borítékolható, hogy júliusban folytatása következik az éjszakai futásnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!