Csalóka a végeredmény, hiszen harminc pont is volt a csapatok közti különbség a második félidőben a kosárlabda döntő második mérkőzésén. Az Aréna Savaria zsúfolásig megtelt és már a bemutatás pillanatai is óriási ováció övezte. A vendégektől továbbra is hiányzott Mario Delas, de mint kiderült, nem csak a horvát center játéka hiányzott a Rába-parti együttesnek.

Remekül kezdte a derbit az Egis Körmend. Szép kosarakat szereztek és a védekezésük is jól működött. Néhány perc múlva viszont jött egy rövidzárlat, a Falco pedig egymás után dobta a tripláit. Hamar zúgott is a “tíz, tíz” rigmus. Matthias Zollner magához hívta tanítványait és úgy festett ez hoz némi változást a vendégek játékába, azonban tartotta előnyét a szombathelyi csapat.

Szinte lemásolták a felek az előző negyed elejét. A Körmend kezdte jobban a játékrészt – Hammonds pontjaival zárkóztak a piros-feketék, mégis a házigazda jött ki jobban az adok-kapokból. Tizenkét pontos Falco előnynél ismét vendég időkérés következett. Ezután Price rázta meg magát és gyorsan olvadni kezdett a különbség. Öt pontos hátránynál viszont pontatlan volt a Körmend, ezt pedig kihasználták a sárga-feketék.

A szünet után az öltözőben ragadtak a vendégek. A Falco gyorsan döntésre is vitte a találkozót. Bruinsma szárnyalt ezen az estén. Az amerikai légiós távolról és palánk közelében is tarthatatlan volt, ráadásul a lepattanókért folyó csatában sem tudta felvenni a vendég alakulat a versenyt. A záró negyed előtt már több mint 25 pont volt a házigazda előnye.

Nagy tempót diktáltak a szombathelyiek az utolsó játékrész elején is. Ezt belátták a vendégek is és már nem is erőltették meg magukat. Hat-hét perccel a vége előtt a fiataloknak is lehetőséget adott Gasper Okorn. A hajrában aztán kiengedett a Falco, így a Körmend kozmetikázott az eredményen. Összességében megérdemelt hazai siker született a találkozón és pénteken akár pontot is tehetnek a sárga-feketék a bajnoki párharc végére.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Egis Körmend 87–77 (29–19, 13–16, 32–13, 13–29)
Döntő, 2. mérkőzés
Aréna Savaria, 3070 néző
Vezette: Benczur, Praksch, Györffy

Falco: Váradi 7/3, Curry 13/9, Perl 13, Bruinsma 32/9, Reddic 9.
Csere: Balmazovic 6/6, Govens 5/3, Verasztó 2, Tóth N. -, Bíró -, Hódi -, Körmendi -.
Vezetőedző: Gasper Okorn

Körmend: Thames 20/9, Price 17/6, Bradford 17/3, Ferencz 8, Hammonds 5/3.
Csere: Csorvási 6, Németh 4, Lajsz -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője: – Köszönöm a szurkolóinknak, hogy toltak minket előre! Büszke vagyok a fiúkra, egy nulla után nyomás terhelte a vállunkat, hogy megvédjük a hazai pályánkat, de jól kezeltük ezt a helyzetet. Néhány rövidebb időszakot leszámítva az első három negyedben magas színvonalon kosárlabdáztunk és jól védekeztünk, ezzel eldöntöttük a mérkőzést. Kettő nullánál még senkinek sem adják oda a bajnoki címet, egyelőre nem értünk el semmit, de ha csapatként együtt maradunk, megtehetjük az utolsó lépést. A Körmend kiváló együttes, nem fogja feladni a küzdelmet, ezúttal is kihasználta a megingásainkat.

Matthias Zollner, a Körmend vezetőedzője: Elismerésem a Falcónak és a szurkolóknak is, ez az atmoszféra Európa bármelyik magas színvonalú versenysorozatában megállná a helyét. Csalódott vagyok az eredmény miatt, majdnem minden fontos csatát, egy egy elleni küzdelmet elveszítettünk és a lepattanókat is nagyon jól szedte a Falco, továbbá eladtunk tizenkilenc labdát, ez nem fér bele. Azzal viszont elégedett vagyok, hogy küzdöttünk a végsőkig, megmutattuk a jó karakterünket a befejezés előtti időszakban. Nehéz helyzetben vagyunk, mert a Falco kerete mély és már csak egyet kell nyernie, hogy célba érjen. Nem tudom, milyen eredmény születik pénteken, de mindent megteszünk majd.

Az egyik fél harmadik sikeréig zajló párharc állása: 2–0 a Falco javára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!