Egy héten keresztül készülnek a vasi megyeszékhelyen a 2006-os és 2007-es születésű vízilabdázók. Az ország legügyesebb ifjú sportolói ugyanis a szombathelyi Fedett uszodában készülnek egy tehetséggondozó tábor keretein belül. A szakmai munkát a korosztályos szövetségi kapitány, Vincze Balázs felügyeli, azonban nem csak tőle tanulhatnak a gyerekek.

A programnak köszönhetően közel száz tehetség érkezett Szombathelyre, további 16 szakedző pedig segíti a kapitány munkáját. A tehetséggondozó tábor egy hétig tart és pénteken ér véget. AZ AVUS otthonául szolgáló létesítményben készülő fiatalok minden segítséget megkaptak az Aligátoroktól, akik kapukat, lövőfalat valamint labdákat is biztosítottak a zökkenőmentes felkészüléshez.

Vincze Balázs azonban nemcsak a vasi megyeszékhelyen zajló folyamatokra figyel, hiszen a 2005-ös korosztály A- és B-válogatja Szegeden készül, a hétvégén ott rendezik majd a K&H-kupát is. Az egy évvel idősebb korosztály a fővárosban dolgozik keményen, ahol negyven fős létszámból jelöli ki Derekas Szilárd és Kiss Csaba azt a huszas keretet, akik folytatják a felkészülést az Európa-bajnokságra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!