A dél-koreai válogatottal szárnyalt Li Kang In, aki olyan sztárok nyomába lépett, mint Adriano, Messi, Agüero vagy épp Pogba. A lengyelországi U20-as labdarúgó világbajnokság döntőjét 3-1 arányban nyerte Ukrajna, mégis az ezredforduló óta csak harmadszor fordult elő, hogy nem az aranyérmes együttesből került ki a torna legjobb játékosa. Már pedig most is ez történt.

Az ázsiai válogatott játékmestere már 2011 óta, azaz alig 10 éves kora óta a Valencia színeiben pallérozza tudását. Nem is akárhogy. A pályafutását egy labdarúgó valóságshow-nak köszönhette, ezután igazolta le a spanyol csapat. Töretlen fejlődését látva már 17 éves korában profi szerződést kötöttek Kang Innel és egy vaskos, 80 millió eurós kivásárlási árat foglaltak a kontraktusba. 2018 végén pedig hivatalosan is az első keret tagja lett.

A 2001-es születésű támadó a koreai keret legfiatalabb tagjaként érkezett az U20-as világbajnokságra, amire külön készült Kang In. Még a Barcelona elleni Király Kupa fináléról is lemondott, hogy a legjobb formába hozza magát. 2019 májusában lépett először pályára az U20-as válogatottal és kiváló játékkal rukkolt ki.

A világbajnokságon hét meccs alatt két gólt lőtt és adott négy gólpasszt is. A fináléban az Ő büntetőjével még vezetett is Dél-Korea. A nyáron mindenesetre nagy rohamra számíthat a Valencia, hiszen fejlődése érdekében minél több játékpercre volna szüksége a tehetséges fiatalnak. Bár csapatánál számítanak rá, már az Ajax is jelezte, hogy szívesen látná soraiban a támadót. A holland klub pedig amúgy is híres, hogy fiatal labdarúgókra építik a jövőt.

Tehetségét jól mutatja, hogy megválasztották az U20-as labdarúgó világbajnokság legértékesebb játékosának. Ez már jelzésértékű lehet, hogy a jövő egyik csillagáról van szó. Lehet, hogy néhány éven belül érte versengenek majd a legnagyobb klubok és válhat Li Kang Inből a következő Messi vagy Cristiano Ronaldo.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!