A kánikula beköszöntével a legtöbb ember a vízpart közelében próbál kikapcsolódni, feltöltődni. Akadnak azért olyanok is, akik két csobbanás között a sportot részesítik előnyben. Ilyen szabadidős sport a lábtenisz is, amit gyerekként csillogó tekintettel nézhettünk. Azóta viszont már kortalanná nőtte ki magát ez a mozgási forma.

Fiatalok és idősek részvételére is számítanak a hétvégén a ábrahámhegyi strandon, ahol már második alkalommal rendezik meg a Szarka Zoltán Lábtenisz Emlékversenyt. Az ország minden szegletéből érkeznek versenyzők, akik a győzelem reményében készültek az elmúlt időszakban. A rendezvény abból a tekintetből is fejlődik, hogy több kísérőprogram színesíti majd a hétvégét.

S hogy miért pont az olimpiai bajnok labdarúgókapus nevét viseli a torna? Többek között azért, mert a szervezők és Szarka Zoli bácsi is ezer szállal kötődött Vas megyéhez valamint Ábrahámhegy, ahol az egykori kiváló edző szabadidejét töltötte. A lábteniszt pedig hagyománnyá tették olyan labdarúgókkal, mint Iszak Sándor, Jankó András, Marton Róbert, Buzsáky Ákos, ifj. Szarka Zoltán vagy épp Détári Lajos.

Répcelak és Szombathely város díszpolgáráról elnevezett emléktornán tiszteletét teszi Király Gábor és Rózsa Dániel válogatott labdarúgók is és a vasárnapi napon dedikálással és közös fotózással kedveskednek az odalátogatóknak. Élményben, látványban biztosan nem lesz hiány, így célszerű időben érkezni, hogy legjobb helyről lehessen végignézni ezt a nem mindennapinak ígérkező sportcsemegét.

Aki pedig még ezek után is kétkedne, azon számára felsorolunk néhány nevet, akivel szintén megtisztelik jelenlétükkel a rendezvény. Ott lesz résztvevőként a Ferencváros korábbi csapatkapitánya, Józsi György valamint Jakab Csaba, a Haladás egykori játékosa, korábbi kapusedzője. Gyurján Márton sem hagyja ki az emléktornát, akárcsak Szarka Zoli bácsi unokája, Lévay Gergely sem.

Érdekesség, hogy a helyi önkormányzat szervezésével faültetéssel emlékeznek majd az elhunytakra, a rendezvényt pedig ünnepélyes keretek között nyitják meg. A játékosok számára pedig lesz egy örömteli hír is, hiszen a szentélynek nevezett centerpálya is teljesen megújult.

További információért kattints IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!