Rendkívül színvonalas tornát rendezett Gabersdorf, ahová az osztrák csapatok mellett érkeztek fiatalok Magyarországról, Szlovéniából, Olaszországból és Romániából is. Megyénket a Lurkó U9-es és U10-es gárda képviselte, még hozzá rendkívül kiválóan. A 22 együttes mindkét korosztályban csoportmérkőzéseken döntötték el a továbbjutó helyeket.

A fiatalabb generáció képviselői – akiket Vargovics Zsolt és Lengyel Miklós készített fel – három győztes mérkőzés mellett egy döntetlent és egy vereséget jegyezve léptek tovább az egyenes kiesési szakaszba. A döntőig nem is tudta megszorongatni senki a vasi alakulatot. A fináléban aztán a Slovenska Bistrica 2-0 arányban győzedelmeskedett, így a Lurkó U9 ezüstéremmel fejezte be a tornát.

Az idősebbek a négy csoportmeccsükből hármat megnyertek és a további egy döntetlen azt jelentette, hogy a Lurkó-Illés Akadémia veretlenül jutott tovább a legjobb 16 közé. Azonban az egyenes kiesési szakasz során a Nagykanizsa és a Kapfenberg sem okozott gondot. Az elődöntő egy hamisítatlan zöld-fehér rangadó volt – amit a Ferencvárossal vívtak a szombathelyiek. Az 1-1-es végeredmény után büntetők után jutott a fináléba a vasi alakulat.

Az aranyéremért a szlovén NK Mlade Nade csapatával csaptak össze Catalin Azoitei és Varga Roland tanítványai. A rendes játékidőben nem született gól, így büntetőkre került sor a döntőben is. Az idegek harcát és ezzel együtt a tornát a szombathelyi fiatalok nyerték.

Eredmények:

U9:
csoportkör:
Lurkó – Gabersdorf 4-0
Lurkó – Malecnik 3-2
Lurkó – Stadlau II. 3-1
Lurkó – Cluj 0-0
Lurkó – Juniors Ober­österreich 0-1

nyolcaddöntő:
Lurkó – Stadlau I. 1-0

negyeddöntő:
Lurkó – Ajkát 3-1

elődöntő:
Lurkó – Juniors Oberösterreich 3-2

döntő:
Lurkó – Slovenska Bistrica 0-2

A csapat tagjai: Szalay Bendegúz, Reiber Marcell, Rajtosics Hunor, Molnár Barnabás, Mihók Martin, Vincze Dániel, Polgár Ádám, Takács Dominik, Széplaki Sára, Németh Ádám, Módly Samu. Edzők: Vargovics Zsolt, Lengyel Miklós.

U10:
csoportkör:
Lurkó-Illés Akadémia – Lenart 2-0
Lurkó-Illés Akadémia – Wolfsberger 2-0
Lurkó-Illés Akadémia – Justitz 2-0
Lurkó-Illés Akadémia – Gabersdorf 0-0

nyolcaddöntő:
Lurkó-Illés Akadémia – Nagykanizsa 3-0

negyeddöntő:
Lurkó-Illés Akadémia – Kapfenberg 2-0

elődöntő:
Lurkó-Illés Akadémia – Ferencváros 1-1 (büntetőkkel: 6-5)

döntő:
Lurkó-Illés Akadémia – NK Mlade Nade 0-0 (büntetőkkel: 3-2)

A csapat tagjai: Papp Máté, Hányi Dávid,Szalai-Horváth Alex, Laczó Bálint, Nyári Olivér, Hideg Botond, Horváth Valentin, Vert Zsolt. Edző: Catalin Azoitei, Varga Roland.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!