A hétvégi mostoha időjárás bizony keresztülhúzta a szervezők és a résztvevők terveit, ezért hétköznap pótolták a az elmaradt versenyeket. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség minden nyáron igyekszik a Tófürdőre kilátogató ifjúságot és az idősebb generáció képviselőit játékos vetélkedőbe bevonni – mindezt óriási sikerrel.

Varga Jenő irányításával minden alkalommal valami újdonsággal is találkozhatnak az önként jelentkező versenyzők. A 11. alkalommal megrendezett Vizes Játékok elnevezésű megmérettetés három kategóriában került lebonyolításra. A matracos úszás és evezés mellett a cápabirkózásban is bizonyíthattak a jelentkezők. Az általános és Középiskolások után a felnőttek is számot adhattak tudásukról.

– Öröm volt nézni, hogy mennyire élvezték a versenyeket a résztvevők – osztotta meg élményeit Varga Jenő főszervező. Igyekeztünk úgy összeállítani a kínálatot, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelőt. A vízbiztonság természetesen fontos szempont volt, ezért rendeztük meg a versenyt a tanmedencében, így akik nem tudtak úszni is bátran vállalkozhattak a feladatokra.

Varga Jenő elárulta azt is, hogy a matracos evezés volt az egyik legnehezebb feladat, hiszen felváltva, mindkét oldalon kellett lapátolni. Ez viszont nagy kihívás volt a fiatalok számára, akik közül többen egy helyben “pörögtek”. A főszervező ugyanakkor hozzátette azt is, hogy akadtak olyanok is, akik villámgyorsan teljesítették a távot.

A hangulatra – akár csak az időjárásra – nem lehetett panasz és biztosak lehetünk abban, hogy idén nyáron sem fogunk csalódni a vizes játékokban. A feladatok megálmodásában egy igazi sportfeltaláló gondoskodik Varga Jenő személyében, aki minden alkalommal képes meglepni a fiatalságot. A siker pedig már 11 éve garantált, aminek a Tófürdő ad otthont idén nyáron is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!