Szikrázó napsütés várta a szurkolókat a csepregi sportlétesítmény. A Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület ugyanis szombat délután itt vívta a divízió I. elődöntőjét. Riválisa az a Budapest Cowbells 2 volt, amelyet már az alaszakasz során legyőztek Tatár Istvánék. Ezúttal viszont nehezebb feladat várt a vasi alakulatra.

A vendégek kerete ugyanis alaposan megerősödött – az első osztályban vitézkedő csapatból többen is visszajátszottak. Talán ez a változás vagy a nyári meleg fogta meg a házigazdát, de a tény, hogy nagyon idegesen kezdett a Crushers. Sok apró hiba tarkította játékukat, emellett rengeteg labdát adtak el. A nagy tét azonban nehéz súlyként nehezedett a csapatra.

Szép lassan aztán magára talált a vasi együttes és fejben is rendezték a sorokat. Ez pedig meghozta a várt sikert. A szép megoldásokban sem szűkölködő derbin remekül villogott a Crushers amerikai légiósa Trevin Kain Howard. Kiválóan passzolt és futóteljesítményére sem lehetett panasz, így joggal választották a mérkőzés emberének.

A győzelemhez hozzájárult továbbá a védelem is, amely többször is kulcsfontosságú pillanatokban szerelt vagy akadályozott meg egy átadást. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott szurkolói előtt a Crushers és készülhet az Eger elleni fináléra. A döntő helyszínét még nem jelölte ki a szövetség, így lehet szorítani, hogy Vas megyére essen a választás.

– Nagyon izgalmas, sportszerű és fordulatokban gazdag mérkőzést játszottunk. A kezdeti megilletődöttség után szépen rendeztük a sorokat és mindenki hozzátette a magáét a sikerünkhöz. Ki kell emelnem Trevin Kain Howardot, aki kiváló játékkal rukkolt is. Nagyon köszönjük a szurkolóink támogatását, akik nélkül nehezebb mérkőzésre lett volna kilátás. A finálét szeretnénk elhozni ismét Szombathelyre, de a döntésig még várnunk kell – összegezte a találkozót Tatár István csapatkapitány.

Szombathely Crushers – Budapest Cowbells 2
35-17

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!