Az egészséges életmód valamint a mozgás megszerettetése, a közös edzések és az éjszakai kocogások. Csak néhány dolog, amellyel az utóbbi időben kirukkoltak a Szombathelyi Futóklub tagjai. Kezdeményezésüknek köszönhetően egyre többen választják a legegyszerűbb mozgási formát és ragadnak cipőt még a legnagyobb nyári forróság idején is.

Péntek délután egy jótékonysági futásra csábította az érdeklődőket a Pátkai Attila vezette kis csapat. A futóklub ugyanis ezúttal a lengyel Lions Club felhívásához csatlakozott. Az egyesület képviselői minden évben jótékonysági futást szervez, amely a nemzetek közti összetartozást hivatott hirdetni. Ugyanakkor demonstrálás is az elnyomás ellen. Ráadásul a rászorulók számára adományokat is gyűjtenek.

Idén Gdansk-ból indult egy maroknyi ember és meg sem állnak Milánóig, ezzel szeretnének még nagyobb figyelmet irányítani kezdeményezésükre. A hét utolsó munkanapján a Herényiek Házától rajtolt a vasi kompánia és közösen tették meg a Városházáig tartó utat – természetesen futva. A kellemes szellőnek köszönhetően igazi sportos időjárás várta a Lions Club képviselőit, akik azóta már el is hagyták megyénket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!