Hiába a nyári szünet, nem áll meg a munka a fiatalok számára. A szombathelyi labdarúgó palánták legutóbb Répcelakra látogattak, ahol nemzetközi tornán kellett bizonyítaniuk. A Szarka Zoltán Sportközpontban két korcsoport számára írtak ki kupát. A nap végére pedig kiderült, hogy az U11-es generációt képviselő “házigazdák” örülhettek.

A Sopron Bank Kupát a fiatalabb, U9-es korcsoportnak írták ki a szervezők. Erre a tornára 19 együttes érkezett. A magyarok mellett jöttek csapatok Szlovákiából, Ausztiából és Szlovéniából is. A vasi színeket két Lurkó UFC csapat képviselte. Vargovics Zsolt és Lengyel Miklós felkészítésének köszönhetően jól játszottak a gyerekek.

A Lurkó “zöld” csapat másodikként jutott tovább csoportjából és végül a tizdik helyen végzett. A “narancsosok” a csoportköri vereségek ellenére – visszalépés miatt – szintén továbbléptek. A helyosztók után a 16. helyen fejezték be a játéknapot. A tornát végül a MOL Vidi nyerte.

Horvát, szlovák, szlovén, osztrák és magyar csapatok érkeztek az U11-eseknek kiírt Red Line Kupára. A 19 együttes között ott volt a Szűcs János és Somfalvi Péter által felkészített Illés Akadémia-Haladás alakulata is. A csoportmérkőzések során veretlenül jutottak tovább és az egyenes kiesési rendszer sem hozta zavarba a zöld-fehéreket. A folytatásban a Brnót, a Pécset és a Főnixet is legyőzték. A döntőben végül a Fradival mérkőztek meg és 1-0-ra diadalmaskodtak. A kupagyőzelem mellett annak is örülhettek a szombathelyiek, hogy ezt a sikert kapott gól nélkül hozták le.

Neczpál Gábor irányította Haladás VSE negyedikként abszolválta a csoportkört ugyanebben a korcsoportban. A ZTE és a Győr nem okozott gondot, azonban az elődöntőben a Ferencvárossal már nem bírtak és 5-1-re veszítettek. Ráadásul a bronzmérkőzésen a szerencsével is hadilábon álltak, így a harmadik helyet a Főnix szerezte meg a Haladás VSE előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!