A korábbi rendezvény sikerén felbuzdulva nem váratott sokat a következő kerékpártúra. A TDK Futó Klub tevékeny szervezését követően már második alkalommal rendezték meg a TDK Vaskör Bringatúrát. A cél a sportolás megszerettetése valamint az egészség megőrzése. Ehhez pedig kiváló alternatívát nyújtott a történelmi barangolás.

A Vaskör bringatúra ugyanis a régi vasfüggöny útvonalát követve halad és mintegy 42 kilométeren keresztül tartott. Ez pedig remekül kötötte egybe a sportolást és a régmúlt eseményeit. Szombat délelőtt a Csónakázó tó partjánál találkoztak a bátor jelentkezők, akik a start után ellátogattak Bucsuba, Dozmatra, Nardára, Felsőcsatárral, Vaskeresztesre és Pornóapátiba is.

A kiruccanást színesítették kisebb pihenők is. Ennek köszönhetően a kerékpározók megtekinthették a dozmati Krisztina-kilátót és a Pinka-szurdokot is. Akik pedig vállalkoztak erre a biciklitúrára minden bizonnyal egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak és titkon reménykedhetnek, hogy a következő alkalomra már nem kell sokat várni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!