Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy Szombathelyen nagyon jó az utánpótlásképzés. Kifejezetten igaz ez az állítás a súlyemelőkre, hiszen az ezredforduló környékén olyan nagyszerű versenyzők pallérozódtak a vasi megyeszékhelyen, mint Márkus Erzsébet vagy épp Dankó Ilona. Az utóbbi években viszont Gyürüs Barbara és Polgár Mirjam szállítja az eredményeket. No és persze Boros Viktória.

Az SZMSZC Savaria Szakgimnázium tanulója ezúttal is érmekkel tért haza. A tatai edzőtáborból Márkus Erzsébet edzővel kelt útra, hogy Szlovákiába ragadjon súlyt az Olimpiai Reménységek Versenyén. A V4-es viadalként is ismert megmérettetést a visegrádi négyek számára hívták életre. A lengyel, a cseh, a szlovák fiatalok mellett a magyarok is képviseltették magukat a rendezvényen.

A bobrovi hétvége kiválóan sikerült számunkra. Egyrészt nemcsak dobogóra állhatott Boros Viktória, hanem lökésben egyéni csúccsal fejezte be a megmérettetést. Szakításban 83 kilogrammos, lökésben 109 kilogrammos teljesítményre volt képes a fiatal súlyemelő. Ez az eredmény pedig egyéni abszolút mezőnyben ezüstérmet jelentett a Haladás súlyemelőjének.

Ráadásul a társaival eredményes versenyzést tudhattak maguk mögött a hölgyek. Az Eszenyi Fanni, Árva Cintia, Illés Dóra, Major Nikoletta, Schrőter Petra és Boros Viktória összeállítású női csapat magabiztos teljesítményüknek köszönhetően megnyerték az Olimpiai Reménységek csapatversenyét.

A magyar ORV-csapat

fiúk
55 kg: Bimbó Brendon Ronaldó
61 kg: Koncz Kristóf, Orsós Richárd
73 kg: Fekécs Ervin, Fekécs Szilárd
81 kg: Féderer Benjámin
plusz 102 kg: Lucz Levente

lányok
49 kg: Eszenyi Fanni
55 kg: Árva Cintia
59 kg: Illés Dóra Lilla, Major Nikoletta
64 kg: Schrőter Petra
87 kg: Boros Viktória

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!