A Zala megyei Sportszövetségek Egyesülése szervezésében szombat délelőtt 10 órától 19 óráig területi sportnapot rendeztek Szombathelyen, a helyszín a Tófürdő és a Csónakázótó volt. A programban kajakozás, kenuzás, vízi biciklizés szerepelt, majd 13 órától zenés bemelegítés következett, aztán egész nap zenéé, majd 14 órától a sportprogramoké volt a főszerep.

A Tófürdőn prof. Dr. Gadányi Károly, a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának elnöke és Varga Jenő főszervező mondott köszöntőt.

 

 

 

Ezután Tóth Dániel Vas megye hangja és a Westside TSE fergeteges bemutatója volt műsoron.

 

 

Őket a Szombathelyi Kötélugró Klub fiataljai, Nagy Lotti és társai követték,

 

 

 

majd Gadó Andrással, a Lentiben megrendezendő világbajnokságra készülő erős emberrel beszélgetett a műsorvezető.

 

 

A bemutatók sorát Nardai Borbála tornász különszáma zárta, aztán indultak a sportversenyek.

 

 

 

 

 

A vízbe ugró verseny, a nemzeti vízi vágta (vagyis futás a vízben gyerekkel a nyakban), a csúszdaverseny, a cápabirkózás, az asztalitenisz, a gördeszka, a roller, a hoverboard bemutató,

 

 

majd a teqball egyéni és páros verseny is – Varga Jenő parádés műsorvezetésének köszönhetően – sokakat vonzott.

 

Persze volt még vízi aerobik, kispályás labdarúgás, szétrúgó verseny, úszó verseny (gyors, mell és hát) 50 m, búvárverseny (Búvár Kund és Gyöngyhalász verseny) is, majd a vetélkedők végén eredményhirdetések következtek.

 

A 19 óráig tartó sportprogramokat pszichológus-előadás, interaktív beszélgetés, In Body testösszetétel mérés, vérnyomás és vércukorszint mérés, gyógytornász-előadás, dietetikus, egészségfejlesztés, valamint egészséges táplálkozás-előadás egészítette ki.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!