Hosszú évek után van ismét élvonalbeli női kézilabda csapat Szombathelyen. A nyári erősítéseknek köszönhetően igazi nagyágyúkkal egészült ki a csapat, Azonban a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia újabb problémával szembesült, amely több vasi hírportálon is megjelent. Nevezetesen a felkészüléskor tapasztalt nehézségekről van szó.

A csapat eddigi otthonaként az ELTE-SEK sportcsarnoka szolgált, azonban az élvonalbeli kritériumoknak nem felel meg, így új otthonra kellett találnia az SZKKA-nak. Már korábban biztossá vált, hogy a kiemelt találkozókat – a Győri AUDI ETO KC, Ferencváros, Siófok, Érd – az Aréna Savariában rendezik. A többi derbit a Haladás csarnokában játsszák a vasi lányok. A találkozókon túl edzéslehetőséget is biztosítottak volna a komplexumban, amelyre az önkormányzat is bólintott.

A hétfő délelőtti edzésre azonban mégsem a Haladásnál került sor, ugyanis a Marosán György irányította NB I-es csapat egyelőre csak este tíz és reggel nyolc óra között használhatja a  termet, a többi időpontra a komplexumot üzemeltető cég ügyvezetője foglalta le a pályákat.

A helyzet gyors orvoslásában az Aréna Savaria üzemeltetői siettek a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia segítségére, így a csapat hétfő délelőtt zavartalanul megkezdte  a 8 hetes felkészülési programját.

Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke a gyors és hathatós segítségért ezúton is köszönetét fejezte ki a létesítmény valamennyi dolgozójának és vezetőjének.

Az SZKKA szerda 14 órakor tart sajtónyilvános edzést az Aréna Savariában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!