A tavalyi felnőtt Eb-n bronzérmes, U20-as világbajnok Halász Bence 77,36 méterrel a második helyen végzett a férfi kalapácsvetők versenyében kedden, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron.
A versenyszámot a világ- és Európa-bajnok lengyel Pawel Fajdek nyerte 80,49 méteres eredménnyel, ezzel negyedszer diadalmaskodott a magyar versenyen. A dobogó harmadik fokára az olimpiai bronzérmes lengyel Wojciech Nowicki állhatott fel, aki 76,60 méterig jutott. Rába Dániel (71,93 m) kilencedik, Pásztor Bence (70,84) tizedik, Hudi Ákos (69,69) pedig tizenegyedik lett. A 2016-ban, Rio de Janeiróban olimpiai bajnok tadzsik Dilshod Nazarov 73,93-mal csupán a hetedik helyen végzett.

A nők kalapácsvető versenyét a francia Alexandra Tavernier nyerte 72,84 méteres eredménnyel. Második lett a lengyel Joanna Fiodorow 71,72-vel, harmadik pedig a szlovák Martina Hrasnová 71,05-tel. A korábbi U18-as világbajnok, a tavalyi berlini Eb kilencedik helyezettje, Gyurátz Réka végzett a negyedik helyen 70,38 méteres dobással. A másik magyar versenyző, az U20 Eb-re készülő, 19 éves Németh Zsanett nyolcadik lett 61,83-mal.

Közvetlenül a verseny után sikerült elérnünk a Dobó SE tehetséges kalapácsvetőjét, Gyurátz Rékát, aki megosztotta gondolatait a versenyről:
– A helyezéssel elégedett lehetek, de látva azt, hogy nem kellett volna sokkal nagyobb eredmény a jobb helyezéshez, kicsit sajnálom a versenyt. Remélem az Universiadén jobb eredményt érek majd el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!