A hagyományoknak megfelelően idén sem maradunk triatlon verseny nélkül a vasi megyeszékhelyen. A Vasi Vasember első futamát még 1984-ben rendezték, amely azóta országos népszerűségnek örvend. A megmérettetésre már a határon túlról is érkeznek. Idén a szervezők elmondása szerint ötszáz fő fogja teljesíteni a távot, amely közel 1500 méter úszást, 40 kilométer kerékpározást valamint 10 kilométer futást jelent.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Dr. Puskás Tivadar polgármester. Köszöntőjében megemlítette, hogy a vasi megyeszékhely a Vasi Vasember verseny mellett arra is büszke lehet, hogy Szombathelyen alakult a kerékpáros Szövetség valamint a Triatlon Szövetség is. Kiemelte továbbá azt is, hogy Garami Árpád és Kapolcsi Imre személyében két olyan sportember is részt vesz a megmérettetésen, akik egyetlen versenyt sem hagytak ki.

Az időjárás a sportolók számára kedvezően alakul. Az előrejelzések szerint nem lesz kánikula és az égiek is megkímélhetik a versenyzőket. Ebben reménykedik Kapolcsi Imre, a Vas Megyei Triatlon Szövetség elnöke is, aki szeretné, ha minél több néző látogatna ki a versenyre. Ehhez természetesen az időjárásnak is hozzá kell járulnia.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta beszédében, hogy minden feltétel adott a versenyhez és igyekeztek a szervezők optimális feltételeket biztosítani. Ennek megfelelően minden résztvevő rajtcsomagot kap, kis frissítővel valamint befutóérmet. A férfiak mezőnyében az első hat, a hölgyeknél az első három helyezett kap pénzdíjat valamint érmet, oklevelet.

Jerse András versenyigazgató ugyanakkor néhány érdekességre is felhívta a figyelmet, ami a sportolókat és a helyi lakosokat érint.

XXXV. VASI VASEMBER Triatlon verseny
Szombathely, Csónakázó tó
2019. július 13. – 11 óra

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!