Július 13-14-én Lentiben rendezik az Ultimate Strong Man 105 könnyű súlyú csapat-világbajnokságot, amelyen 8 ország – Egyesült Államok, Oroszország, Ukrajna, Lengyelország, Szlovákia, Csehország és persze Magyarország képviselteti magát, hazánk 3 csapattal lesz jelen.

 

 

 

Szombaton 3 versenyszámban, kamionhúzásban, izlandi kereszt cipelésben, kőgolyó-betonhordó-, illetve bödönpakoló sor lesz a repertoárban, vasárnap pedig vikingnyomás, rönknyomás, guggolás, óriás traktorkerék-forgatás, összesen tehát 8 versenyszámban mérik össze erőiket a legerősebb emberek. Közöttük a háromszoros világbajnok ukrán Valerij Gazajev is indul majd csapattársával, de az idei egyéni VB és VB-bronzérmes is itt lesz.

 

 

Annak ellenére, hogy Magyarország csak ebben az évben csatlakozott ehhez, az ukrán fennhatóság alá tartozó világszövetséghez (Ultimate Strongman), a mieink szeretnének kitenni magukért és kellemes meglepetést is okoznának.

– A verseny megrendezését már elnyertük, most nekünk, versenyzőknek kell majd bizonyítanunk. A hazai pálya előnyét jelentheti, hogy mi állítottuk össze a versenyszámokat, a szövetség ezt persze el is fogadta – mondja Gadó András a magyar válogatott szombathelyi tagja, akivel pár nappal ezelőtt latolgattuk az esélyeket.

– Mit jelent a meglepetést okozni?
Láttam a versenyzőtársak felkészülési videóit, így úgy gondolom, hogy kecsegtető lehet számunkra több versenyszámban is a jó szereplés. Szerintem a magyar csapat partiban tud majd lenni és akár több versenyszámban a dobogós helyezést is megszerezhetjük. Lesznek olyan versenyszámok, mint a betonhordó pakolás, bödönpakolás, amelyekben mi jók vagyunk, másoknak pedig idegen. Ezekben a versenyszámokban ugyanis nem elsősorban az erő, hanem sokkal inkább a technika dominálhat.

– Mi a legmenőbb versenyszám számodra?
Nagyon jól sikerült a felkészülésem, az év eleji OB után egyhetes pihenés következett, majd megkezdtük a felkészülést a VB-re. A szisztematikus felkészülés közben kiélesedett a forma, már csak gyorsítani kellett, nekem a mellen guggolás a kedvencem, ez az erőemelő múltamból adódik. A kőgolyó és a bödönsor is jól ment, de az izlandi keresztcipelés is fekszik. Persze egyik versenyszámot sem hanyagoltam el a felkészülés során, aztán majd eldől, hogy mindez mire lesz elég a verseny során.

 

A VB programja az alábbiakban tanulmányozható. Hajrá Andris, hajrá magyarok!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!