A Vasi Vasember 1985 óta íródó történelmében a harmincnötödik fejezet zajlott le szombaton. Amikor pontban 11 órakor eldördült a startpisztoly, akkor több száz férfi vasember szállt vízbe, pontosabban már a Csónakázó tó 22 fokos vízében voltak, hiszen idén a bójasortól indultak, azok, akik újra vasi vasemberekké akartak válni, de azok is, akik idén először próbálták meg legyőzni az olimpiai távot, vagyis az 1500 méter úszást, a 40 km kerékpározást és a 10 km-es futást.

Aztán jöttek a szenior férfiak, a hölgyek, majd a női és a vegyes váltók is elindulhattak a győzelemért.

 

 

 

A távok teljesítése igazán embert próbáló feladat volt, még annak ellenére is, hogy tegnap szinte hűvös, 16-18 fokos hőmérséklet várta az indulókat. Az úszótávot Szombathely zöld szívében, a Csónakázó tóban teljesítették a versenyzők. A kerékpártáv Vas megye lankás tájain vezetett keresztül, ahol a vasemberek olyan dombokat hódíthattak meg, amelyeket mások csak messziről csodálnak szépségük miatt.

A depó a Fedett Uszoda előtt várta a versenyzőket. A tó partján, az uszodával szemben ideális környezetben fogadták a rendezők azokat, akik egész évben erre a megmérettetésre, mint az év legfontosabb eseményére készültek.

 

A férfiaknál a Vasi Triatlon SE versenyzője, Molnár Marcell szállt ki először a vízből, Ő már 16 perc 45 másodperc után kerékpárra pattanhatott, érdekesség, hogy a triatlon későbbi győztese ebben a számban 20 másodperc hátrányt szedett össze, amit aztán gyorsan ledolgozott. A kerékpározás során Berekméri Levente (FTC) volt a leggyorsabb, neki alig több, mint 55 percre volt szüksége ahhoz, hogy lekerekezze a 40 km-t. A harmadik versenyszámban aztán a későbbi győztes, a tiszakécskei Tarnai László óriásit futott, 32 perc 21 másodperces eredménye alaposan megsüvegelendő.

Így aztán nem volt véletlen, hogy a célba is Ő ért be elsőként, ideje 1.49.00 lett! Miközben kicsit lazított, mi már meg is kérdeztük!

A 2. helyen Berekméri Levente, míg a 3. helyen Wagner Tamás végzett, a legjobb szombathelyi Zsódér Zsolt a 8. helyen futott be, 2 órán belüli időeredménnyel.

A hölgyeknél Csomor Erika győzött, Pozsonyi Ágnes és a szombathelyi Kálovics Anikó előtt.

Az eredmények ITT böngészhetők!

A Vasi Vasembert jövőre is megrendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!