Nyolc ország, kilenc csapata képviseltette magát Lentiben az Ultimate Strong Man 105 könnyű súlyú csapat-világbajnokságon. Az Egyesült Államok, Oroszország és Ukrajna legerősebbjei mellett ott voltak a magyarok is három csapattal. Egyiket pedig a szombathelyi Gadó András erősítette, aki nagyon komolyan készült erre az embert próbáló feladatra.

A kétnapos rendezvény első felvonásaként kamionhúzásban, izlandi kereszt cipelésben, kőgolyó-betonhordó-, illetve bödönpakolásban kellett helyt állniuk a versenyzőknek. Az erő mellett az időre és a kivitelezésre is gondosan ügyelniük kellett a résztvevőknek. A Kurucz Kornél és Gadó András alkotta csapat az előkelő negyedik helyen zárta a napot és bizakodva várhatta a folytatást.

A második napon került sor a vikingnyomásra, rönknyomásra, guggolásra és az óriás traktorkerék-forgatásra. A kőkemény versenyszámok után csak nüanszok dönttöttek. Ezt erősíti az is, hogy a nyolc versenyszámot követően az első négy csapat között nem volt 10 pont különbség sem. A versenyt végül a lengyelek nyerték meg, az orosz és az ukrán csapat előtt. Gadó Andrásék végül a hatodik helyen fejezték be a küzdelmet.

– Első napon a negyedik helyről vártuk a folytatást Kurucz Kornél csapattársammal és sajnos egy kis baki esett a gépezetbe ugyanis a második versenyszám folyamán neki mentem az izlandi keresztel a forduló pontot jelző bójának. Itt a korrigálás picit kivett az erőmből és így sajnos csak a versenyszám második helyére tudtunk bejönni az amerikai csapat mögé, ami fontos egy pontot jelentett nekünk!

– A második napon és összességében picit már a fáradtság is eluralkodott mindenkin. Részemről a vártnál nagyobb szervezési teher zúdult a nyakamban, emiatt több erőre volt szükségem. Ráadásul a bemelegítés sem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna, de ezt félre kellett tennem és hozni a csapat érdekében a teljesítményt. Az utolsó pillanatig nagy harcban voltunk az amerikai csapattal az ötödik helyért. Erről viszont az utolsó versenyszám döntött az Ő javukra.

– Nem vagyok, vagyunk csalódottak, mert a két napon sikerült kihozni magunkból a maximumot. A magyar delegációnak jutott egy negyedik hely a B-csapat – Varga Ferenc, Komáromi Péter – révén, ez nagy dicsőség illetve nagy dicséret illeti a C-csapatot is, akik végül a nyolcadik helyen zártak.

– Szakmai téren vannak bennem tüskék, amit a későbbiek során orvosolni kell, hisz ez akár értékesebb helyezésekbe is kerülhetnek, ha nincs a rendezvény kellő határozottsággal koordinálva. Összességében sikeres volt a szervezés, a közönség nagyot szurkolt és hatalmas tapsokkal buzdított bennünket. Természetesen nekik is jár a nagy köszönet, csak úgy, mint a helyi szervezőknek és Lenti város vezetésének – értékelte a rendezvényt Gadó András.

Végeredmény:
1. Lengyelország-59,5 pont
2. Oroszország-54 pont
3. Ukrajna-51 pontszám
4. Magyarország B-50 pont
5. USA-41,5 pont
6. Magyarország A-34 pont
7. Csehország-30 pont
8. Magyarország C-20,5 pont
9. Szlovákia-14,5 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!