Még januárban jelentette be Szombathely város polgármestere, hogy a vasi megyeszékhely egyedülálló sportvárossá válhat, amelyben kiemelt szerepet szánnak a Sportligetnek. A hosszú évtizedeken keresztül a várost és a környező településekről idelátogató amatőr valamint profi sportolókat kiszolgáló létesítmény azonban elöregedett.

A megújuláshoz, kibővüléshez szükséges forrásokat az Európai Unió segítségével teremtették elő, így 1.155 millió forintból valóban teljesen megváltozik a Sportliget korábban ismert arca. Új pályák, kiszolgáló épületek, pihenő és fitnesz park is helyet kap majd az Oladi és a Derkovits lakótelep közti területen. A munkálatok már fél éve zajlanak.

Az első nagyobb lépésként a kispályás labdarúgópályák újultak meg. Ráadásul eggyel több helyen rúghatják a bőrt a játékosok. Az időjárás viszontagságai miatt viszont jócskán megcsúszva kezdődhetett el a város/városkörnyéki amatőr labdarúgó bajnokság. A gólok árnyékában viszont továbbra is munkaterületnek minősül a Sportliget és már újabb elemmel is bővült.

Szerda kora délután Dr. Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere látogatott ki a Sportligethez, hogy az ott folyó munkálatokat és az eddig elvégzett feladatokat szemügyre vehesse.

A Liget utcai hídtól indulva láthatóvá vált a területbejáráson a beruházás talán eddig leglátványosabb része. A terveknek megfelelően ugyanis elkészült az a kishíd, amely a gyalogos és főként a futók számára alakítottak ki.

Ennek funkciója, hogy a Sportligetet és a Csónakázó tavat összekösse, így nem kell nagy kerülőt tenni azoknak a családoknak, akik kikapcsolódni érkeznek egyik vagy másik helyszínre. Ráadásul az Aranypatak medre is teljesen megújul, ennek is látható nyomai vannak. Ha terveknek megfelelő ütemben zajlanak a munkálatok, már ősszel birtokba vehetik a sportbarátok a megújult ligetet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!