Igazán termékeny időszakot zárt a Kútház Haladás VSE. A férfi élvonalbeli futsal együttes azonban meglehetősen kacskaringós úton jutott a bajnoki fináléba. A Magyar Kupa elődöntőből is ismert MVFC Berettyóújfalu állta útját a vasi zöld-fehéreknek. A kupabronzot követően egyre jobb játékkal rukkoltak ki a szombathelyiek és a bajnoki fináléban is közel állt a meglepetéshez.

Az addigi veretlenségét is sikerült elvenni a Haladásnak és csak a játékvezetői tévedéseknek köszönhetően tudott átlépni ellenfelén a MVFC. Hogy milyen hangulat uralkodott az öltözőben a mérkőzést követően illetve az eddig megtett utat a csapat kapitányával, Horváth Péterrel vitattuk meg.

Lehet szívből örülni egy ezüstéremnek?

– Ha úgy állunk hozzá, hogy az ország második legjobb csapata lettünk, akkor igen. Idén is történelmi tettet hajtottunk végre azzal, hogy Magyar Kupa bronzérmet és bajnoki ezüstérmet szereztünk. Nyilván a lefújást követően csalódottak voltunk, de néhány nap után átértékeltük a helyzetet és most már büszkék vagyunk a helyezésre.

Nem volt könnyű dolgotok – főleg az utolsó mérkőzésen!

– Kétszer legyőztük a bajnokot, az otthonában pedig kétszer csak a hajszálon múlott a sikerünk. Sajnos nem voltunk kellően higgadtak bizonyos szituációkban, ráadásul borzasztóan sok büntetéssel – sárga és piros lapokkal – sújtottak minket. Az utolsó meccsre nagyon foghíjas kerettel érkeztünk, de abban biztos vagyok, hogy az eltiltottakkal kiegészülve akár összejöhetett volna az a hőn áhított idegenbeli siker.

A szezon előtt is kiegyeztél volna az ezüstéremmel?

– Őszintén szólva nem. Tavaly nyáron nagyon korán elkezdődött a keret kialakítása és egy új edző is érkezett. (Turzó József szövetségi kapitány lett, ezért távozott Szombathelyről – a szerk.) Nagyon jó játékosokkal egészült ki a keretünk, viszont nem működött a kémia a tréner és a labdarúgók között. Ez pedig az eredményeken is meglátszódott, így következett egy váltás…

Sziffer András kinevezésével újult erőre kaptatok…

– A mesterrel valóban elkaptuk a fonalat és már nemcsak a mutatott játékban, hanem eredményességben is előre léptünk. A téli szünetet követően pedig éreztük, hogy több van ebben a szezonban, mint a tabellán elfoglalt helyezésünk mutatja.

Melyik mérkőzés volt a szempontotokból kiemelten fontos?

– Több ilyen meccs volt, de talán a Veszprém elleni győzelmeket mondhatom leginkább. A riválisunk nagyon erős csapattal rendelkezett, sikerült legyőznie bennünket, ezért joggal fűtött minket a visszavágás. Egyébként nagyon jó emlékeink vannak a Berettyó felett aratott győzelmek kapcsán is, hiszen a teljes bajnokság során csak nekünk sikerült ez a bravúr – ráadásul kétszer is!

Jövőre pedig jöhet a bajnoki cím?

– Mindenképpen szeretnénk előre lépni. Ennek megfelelően egy nagyon rövid pihenő jut a játékosoknak, a vezetőség pedig gőzerővel dolgozik a keret kialakításán. Juan Ramon Calvo Rodriguez személyében új trénerrel készülünk majd a következő szezonra. Egykori játékosként Európa-bajnokságot nyert a spanyol nemzeti csapattal, azonban hosszú ideje él hazánkban és jól beszéli a nyelvet is. Ismerve a múltját, a tudását bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!