Némi meglepetésre csak egy magyar kapott helyet abból a magyar junior kézilabda válogatottból, amely megnyerte az Európa-bajnokságot. Az U19-es női kontinenstornán mind a hét mérkőzését megnyerték honfitársaink és igazán impozáns 214-164-es gólkülönbséggel jelezték, hogy kétség sem fért elsőségükhöz. Emlékeztetőül a vasárnapi hollandok elleni finálét 27-20-ra nyerték a magyar lányok.

Ezzel pedig a feledés homályába merül a múlt, hiszen három elveszített döntőt követően végre felülhetett Európa trónjára is válogatottunk. Ezzel egy évvel a 2018-as junior világbajnoki cím után ismét van oka örülni a szurkolótábornak. Az azonban mindenképpen érdekes kategóriába tartozik, hogy a szakma valamiért nem jutalmazta “agyon” a magyar csapatot.

A döntő legjobb játékosának Herczeg Lilit választották, aki ezzel együtt négyszer lett a mérkőzés legjobb embere a tornán. Ilyen teljesítmény mindenesetre nagyon ritka főleg a kapusok esetében. Azonban hiába a remek mutató, a parádés forma és a kevés kapott gól, a legjobb hálóőrnek járó elismerést az orosz Anna Vereshchak kapta.

Ráadásul az álomcsapatba is csak egyetlen magyar került, ami nagyon ritka az ilyen kiemelt tornák esetében. Leginkább azért, mert kevés gólt kapva, minden mérkőzését megnyerte a válogatott. A balátlövő Kácsor Gréta mellett orosz, holland, norvég és román játékos is helyet kapott. Némiképp árnyalja a képet, hogy a legjobb védőjátékosnak Kuczora Csengét választották.

Az All-Star-csapat:
Kapus: Anna Vereshchak (Oroszország)
Balszélső: Zoe Sprengers (Hollandia)
Balátlövő: Kácsor Gréta (Magyarország)
Irányító: Larissa Nüsser (Hollandia)
Beálló: Ane Cecilie Högset (Norvégia)
Jobbátlövő: Valeriia Maslova (Oroszország)
Jobbszélső: Andra-Liviana Moroianu (Románia)

A legjobb védő: Kuczora Csenge (Magyarország)
Gólkirály: Joana Resende (Portugália)
A torna legértékesebb játékosa: Elena Mikhaylichenko (Oroszország)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!