Ahogy beszámoltunk róla, rendkívül jól teljesített a legutóbbi Grand Prix-n, a budapesti színekben készülő, de Szombathelyhez ezer szállal kötődő Ekler Luca. A tehetséges ifjú atléta ugyanis nem érte be kevesebbel és így két aranyéremmel a nyakában tért haza Lengyelországból. Ráadásul kedvenc számában, a távolugrásban egyetlen centiméterrel maradt el az általa felállított és érvényben lévő világcsúcstól.

Ekler Lucával hazaérkezését követően beszélgettünk a tapasztalatokról valamint a jövőbeni terveiről is:

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy szurkolt nekem és hittek bennem. A szerető közösség nélkül bizonyára nem tartanék itt. Lengyelországban jó hangulatú verseny volt, és nagyon élveztem minden egyes percét. Ezúttal két számban a 100 méteres síkfutásban és távolugrásban indultam. Utóbbiban sikerült egy centiméterre megközelítenem a világcsúcsot. Ennek nagyon örültem, 100-on viszont szerettem volna kicsit jobbat futni, de a körülményekhez képest elégedett vagyok.

A Grand Prix után most kisebb pihenő következik a versenyző számára. A kikapcsolódásra és a feltöltődésre szüksége is lesz a szombathelyi lánynak, hiszen ezután megkezdődik a felkészülés a novemberi világbajnokságra. Ez a megmérettetés pedig abból a szempontból is fontos lesz Luca számára, hogy itt meg lehet szeretni a kvalifikációt a tokói paralimpiára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!