A hétvége során lezajlott a Fortnite világbajnokságának döntője, amelyet egy 16 éves amerikai srác, Kyle “Bugha” Giersdorf nyert meg, aki ezzel nem kevesebb mint 3 millió dolláros jutalomban részesült. 

A világkupán egy pontozásos rendszert használtak, ami azt jelenti, hogy nem csak azt értékelték, hogy ki marad tovább életben, hanem azt is, hogy ki hány gyilkosságot szed össze, ezzel akarták azt megoldani, hogy a játékosok ne csak a túlélésre játszanak. A Sentinels csoport gémere ezzel együtt elég magabiztosan győzelmet aratott.  A döntő hat összecsapásán Bugha 59 pontot szedett össze, míg a második helyezett 33-at, a harmadik 32-t, a negyedik és ötödik pedig 30-30-at.

Bugha a győzelemért 3 millió dolláros (átszámítva több mint 800 millió forint) jutalomban részesült, de az utána következő három játékos is egymillió dollár feletti összeget vitt haza. Az első 10 helyezett nevét és nyereményét az alább látható táblázatban tekinthetitek meg.

A kupát több ezer néző előtt átvevő Giersdorfon látszott, hogy alig hiszi el, hogy 16 évesen történelmet írt az e-sport világában.

“Nem tudom szavakba foglalni az érzéseimet. Olyan boldog vagyok! Minden, amit tettem, az a sok munka, végül kifizetődött. Ez egyszerűen őrület!”

Olvasd el cikkünket amelyben arról írtunk, hogy egy apa kivette fiát az iskolában csak azért, hogy a Fortnite karrierjére koncentrálhasson. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!