ITT már megírtuk, hogy a múlt hétvégén zajlott a 124. atlétikai magyar bajnokság, amelynek több versenyszámát is elhalasztották a kedvezőtlen időjárás miatt.

Kedden a Honvéd-pályán, szerdán pedig Szombathelyen, a Sugár úti dobócentrumban pótolták az ügyességi számokat.

Mintegy százan kilátogattak, hogy megtekintsék, a várva-várt Pars-Halász csatát, ám az olimpiai bajnok lemondta a szerdai versenyzést. ennek ellenére kiváló versenyt láthattak a kalapácsvetés szerelmesei, bár Halász Bence az 1-2. sorozatban alaposan ráijesztett a neki szurkolóknak.

 

Érvénytelen kísérletekkel kezdett az EB-bronzérmes, magyar bajnoki címvédő, aztán jött a 3. sorozat és 72.59 méterrel Bence azonnal átvette a vezetést. Aztán a 4. sorozatban jött a győztes dobás, 75.63 métert mutatott az eredményjelző. Bence az 5. sorozatban elért eredményével is győzött volna, ekkor 75.45 méterre szállt a szer.

A magyar bajnok Halász Bence az eredményhirdetés után nyilatkozott oldalunknak.

A fantasztikus egyéni csúcsot elérő, 73 méter 61 centiméterrel bronzérmes Rába Dániel boldogan nyilatkozott nekünk.

A Dobó SE vezetőedzőjét, Németh Zsolt mesteredzőt arra kértük, hogy értékelje a férfiak szombathelyi országos döntőjét.

A verseny után az alábbi sajtóközleményt juttatta el hozzánk a Dobó SE elnöksége. Ezt most változtatás nélkül közöljük!

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián országos bajnokságtól való távolmaradásával kapcsolatban a Szombathelyi Dobó SE elnöksége az alábbiakban tájékoztatja a közvéleményt:

Minket is váratlanul ért sportolónk távolmaradása a legrangosabb haza versenytől, a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságtól. Erről a döntéséről, amelyet sem a vezetőedzővel, sem pedig az elnökség tagjaival előzetesen nem egyeztetett, mi is csak a sajtóból értesültünk. Egyesületünk a sportolóval kötött szerződés minden pontját mindeddig maradéktalanul betartotta. A szerződés része, hogy a sportoló a vezetőedző által megjelölt versenyeken és rendezvényeken köteles részt venni. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy a július 31-én rendezett, hazai rendezésű országos bajnokságon nem állt rajthoz.

A presztízsértékű verseny elmulasztása ellenére, egyesületünknek továbbra is fontos első olimpiai bajnokunk tagsága és várhatóan eredményes visszatérése. Ezért elnökségünk döntése alapján a jövőben, mint ahogy eddig is tettük, támogatni kívánjuk. Ennek feltételeként azonban elvárjuk, hogy a jövőben a szerződésében foglaltaknak maradéktalanul tegyen eleget.

A Dobó SE részéről mi nagyon bízunk a közös és sikeres folytatásban!

Dobó SE elnöksége

A teljes eredménylista ITT tanulmányozható.

Az eredményhirdetést ÉLŐben közvetítettük, most nézegess érmes fotókat!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!