Gyirmót – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)

Haladás: Gyurján – Jancsó, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Medgyes (Tóth D.), Németh Márió (Petró), Holdampf, Nyári – Gaál (Eszlátyi), Kiss B.
Csere: Rózsa – Tamás, Doktorics, Illés B.

Gólszerző: Szarka illetve Holdampf

Kissé nehezen vette fel a játék ritmusát a találkozó elején a Szombathelyi Haladás. A gyors bekapott gólt követően aztán szép ellenakciókat vezettek Jagodicsék, akik sikeresen kiegyenlítettek. Ezt követően visszaesett a játék színvonala, de néhány helyzetet fel lehetett jegyezni a szünet után is. Összességében igazságos döntetlen született a nyitómérkőzésen.

90+2′ – Véget ért a találkozó.

90′ – Kettő perc lesz a ráadás.

89′ – Petró is pályára lépett, Németh Márió kap pihenőt.

88′ – Heffler bombázott kapura egy lehulló labdát, Gyurján óriásit védett. Nagy szükség volt a hárításra, mert befért volna a sarokba.

87′ – Egyre több a szabálytalanság, idegesek a csapatok, emiatt ritkán alakul ki folyamatos játék a pályán.

87′ – Egy távoli szombathelyi bombát könnyűszerrel hatástalanított Pálfi kapus.

86′ – A frissen szerződtetett Eszlátyi is bemutatkozhat, Gaál helyén folytatja.

84′ – Holdampf volt túlzottan kemény ellenfelével szemben. Sárga lap a jutalma!

83′ – Tóth Bence kap játéklehetőséget a Gyirmót csapatában. Lázárt cserélte le mestere.

82′ – Gyors labdaszerzés és akció végén Németh Márió bonyolódott bele a cselekbe. Nagy lehetőség volt.

80′ – Kiss Bence húzta vissza ellenfelét, sárga lapot kapott a Haladás fiatal játékosa.

79′ – Már egy tucat szögletet végezhetett el a Haladás, ezúttal Jancsó veszélyeztetett. Kétszer próbálkozhatott a játékos, második kísérletét a kapus hárította.

76′ – Kombinatív támadást vezetett a Haladás: Gaál – Kiss – Gaál volt a labda útja, majd utóbbi egyből lőtt, nem sokkal a jobb felső sarok mellé.

74′ – Medgyes kap pihenőt, Tóth érkezett a helyére.

73′ – Nyári vállalkozott távolról, a kísérlet elkerülte a kaput.

71′ – A gyors akciók és veszélyes helyzetek után ismét csendesen csordogál a találkozó.

67′ – Két gyors Gyirmót villanás. Előbb Heffler fejelt közelről, amit bravúrral védett Gyurján, majd Szarka bólintott az égbe. Ez meleg volt…

64′ – Gyors Haladás kontra, Kiss okozott zavart, azonban Lipták ismét jó ütemben érkezett és mentett az alapvonalon túlra. A sarokrúgás nem okozott gondot a védőknek.

63′ – Gyirmóti csere: Koltai helyére Szabó állt be.

62′ – Németh Milán esett el a büntetőterületen belül, de a síp néma maradt.

60′ – Németh Márió indult meg a jobb szélen, kicsit hosszan tolta meg a labdát, így az utolsó pillanatban Lipták becsúszva tudott menteni.

57′ – Továbbra is a Haladás akarata érvényesül, igaz komoly helyzetet nem sikerült kialakítani.

51′ – Medgyes tüzelt egy lecsorgó labdát, de a kapus nem vétett, így újabb szöglet következik. A sarokrúgások tekintetében jól állunk: 3-8.

49′ – Jól kezdte a szünet után a találkozót a Hali. A játékszer percek óta a győri játéktéren pattog.

46′ – Folytatódik a mérkőzés! A Gyirmót kezdte a játékot.

45′ – Véget ért az első játékrész! Két egyéni megmozdulás, két gól és 1-1-es állás. Így lehetne összefoglalni a látottakat. A Haladás helyenként jobban játszott ellenfelénél, de az eredmény reálisnak mondható.

42′ – Nagy Patrik sárgult be, miután rácsúszott egy szombathelyi játékosra. Ezzel megakadályozta, hogy Németh Márió meginduljon.

37′ – Németh Márió gyakorolhatta többször is a sarokrúgást, de nem okozott gondott a győri védőknek hatástalanítani a beadásokat.

36′ – Holdampf egy ütközést követően maradt lent a földön. Ápolni kellett a középpályást.

34′ – Elkapta a fonalat a Haladás. Gyors ellentámadás végén Németh Márió bombázott kapura, de Pálfi hárított. Az ismétlésre hiába érkezett Gaál, mentettek a védők előle. A sarokrúgások is veszélyesek voltak, de gól nem született belőle.

29′ – A korábbi szombathelyi Nagy Patrik tekert be egy sarokrúgást, de nem okozott gondot a védőknek.

23′ – Bosnjak szerzett labdát és tálalt középre, majd Gaál tálalt HOLDAMPF elé, aki igazítás nélkül 20 méterről bombázott a bal sarokba. 1-1

21′ – Gyűrik egymást a csapatok rendesen a mezőnyben, de a kapuk nem forognak veszélyben.

16′ – Egy pontrúgás után Szarka rúgott oda a kimozduló Gyurjánnak. A sárga lapos megmozdulás azonban nem vont maga után büntetést.

13′ – Itt lehetett volna azonnal a válasz, azonban Németh Márió nem találta el jól a labdát, pedig kitűnő helyzetben volt. Kiss Bence egyéni megmozdulásából alakulhatott ki a kísérlet, de a kapusnak nem kellett játékba avatkozni.

11′- Vezet a Gyirmót! Heffler elé tálaltak a bal szélen. A beadásnál LÁZÁR előzte meg Bosnjakot és fejelt a kapuba. Gyurján esélytelen volt hárítani a kísérletet. 1-0

5′ – Szarka lépett ki a védők között és lőtt azonnal, Gyurján jól zárta a szöget és hárított. A sarokrúgás azonban veszélytelen volt, de jelzésértékű volt ez a támadás!

3′ – Pedró bedobása nyári fejét érintve hagyta el a játékteret, kirúgással jöhet a győri alakulat.

1′ – A hazaiak sárga szerelésben, a vendég Haladás zöldben játszik ma este.

1′ – A vendégek kezdik a találkozót…

*

Augusztus másodikán megkezdi másodosztályú szereplését a Szombathelyi Haladás. Az ellenfél az a Gyirmót lesz, amely az élvonalba jutást tűzte ki céljaként, így mindenképp győzni szeretne a vasi együttes elleni, hazai mérkőzésén. Supka Attila csapata átalakult a nyáron és rendkívül rövid idő állt a közös munkára, így szinte megjósolhatatlan, hogy melyik arcát mutatja a Haladás a 2019/2020-as MERKANTIL Bank Liga nyitófordulójában.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!