Technikai okok miatt néhány nappal korábban került sor arra a haltelepítésre, amelyet a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendelt és végzett el. Az előzetes tervekkel ellentétben 2019. július végén mintegy 900 kilogramm III. nyaras ponty került a vasi vizekbe. A horgászok számára ráadásul kedvezményes árú területi jegyet is kibocsát majd a szövetség.

A hétfői telepítés során 1,5-2 kg közötti pontyok lettek kihelyezve a következő vízterületekbe:

  • Vasvári tavak: 300 kg
  • Kéthatár-tó Kerkafalva: 300 kg
  • Máriaújfalui Hársas-tó: 300 kg

Ezzel azonban még koránt sem ért véget a munkának.

A pontytelepítések a vasi megyeszékhelyen folytatódik. A Csónakázó tóba szintén 300 kilogramm hal került kihelyezésre. Jó hír a sporttársak számára, hogy a munkálatok befejezését követően általános horgászati tilalom NEM került elrendelésre. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ezzel a lépésével szeretné biztosítani mindenki számára, hogy mielőbb hódolhasson a szenvedélyének.

Ráadásul a szövetség augusztus 1-től az év hátralévő időszakára kedvezményes területi horgászjegyet bocsát ki, ezzel kiszolgálva a horgászok igényeit. A kedvezményes jegyet kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagegyesületeiben tagsággal rendelkező pecások vásárolhatják meg, minimális közösségi munkadíj megfizetése mellett. További részletekről a www.vasivizeken.hu oldalon kaphatnak részletes felvilágosítást.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!