A strand egyik kiemelt kellékévé lépett elő az elmúlt időszakban a teqball, amely a lábtenisz mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A szombathelyi Tófürdő szabadidős programjai sorába is kiválóan illeszkedett a szombati páros és a vasárnapi egyéni városi bajnokság.

 

Varga Jenő főszervező szerint igazi spílerek gyűltek össze szombaton és vasárnap a Tófürdőn, az izgalmas meccsek pedig minden igényt kielégítettek.

 Óriási versenyt hozott a teqball páros verseny 2. fordulója. Csodálatos labdamenetek, fantasztikus megoldások tették felejthetetlenné a versenyt. A döntőbe jutott 4 páros kőrmérkőzéssel döntötte el a helyezések sorrendjét – tudtuk meg a főszervezőtől.

Palkó Árpád, Várkony Győző és Kovács Jenő is esélyesként vágott neki a versenyeknek.

És akkor jöjjenek az eredmények…

A végletekig kiélezett versenyt a Varga Attila – Varga Dániel duó nyerte.

A 2. helyen a Pálkó Árpád – Várkony Győző, míg a harmadik helyen a Kovács Jenő – Kovács Adám és a Böndicz Csaba – Várkony Simon páros végzett.

 

A teqball mellett ,,szétrúgás”-ban is összemérték erőiket az idősebb és a fiatalabb korosztály tagjai.

Az idősebbeknél Palkó Árpád, Kovács Jenő, Böndicz Csaba, míg az ifjaknál Várkony Simon és ifjabb Szita Róbert volt az erősorrend.

 

Vasárnap az egyéni versennyel folytatódott a kétnapos torna a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szervezésében.

A soha nem látott erős mezőny rendkívül színvonalas versenyen döntötte el a legjobb helyezéseket. A főtáblára kerülés után két négyes csoportmérkőzés után, majd keresztjátékkal dőlt el a bajnoki cím sorsa, a győztes Kovács Jenő lett.

A további sorrend: 2. Varga Dániel, 3. Bokor Sándor.

A három fordulós bajnokság abszolút győztese Kovács Jenő volt labdarúgó (55) lett.

A családi szétrúgás eredménye: 1. Varga Rolánd – Varga Máté, 2. Varga Attila – Varga Dániel, 3. Kovács Jenő – Kovács Ádám.

Varga Jenő ötletgazda és rendezvényszervező elmondta, hogy ezek a rendezvények messze viszik Szombathely szabadidősport rendezvényeinek hírnevét, ahogy a diáksportban a Városi Diáksport Bizottság is.

Az izgalmas teqball versenyekről pedig árulkodjanak fotóink…

Köszönet illeti a Tófürdő munkatársait a rendezvény támogatásáért!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!