Ahogy beszámoltunk róla, hétköznap közös futást szerveztek Pátkai Attiláék, akik az Oladi dombot szerették volna meghódítani. Az időjárás viszont megtréfálta a résztvevőket és a bátor vállalkozók alaposan elázva érkeztek vissza a kiindulási pontként szolgáló Csónakázó tó parkolójába. Péntek este ismét találkoztak a futók, ezúttal más apropóból.

A Szombathelyi Futóklub nevéhez fűződő Éjszakai Futás első felvonására alig néhányan érkeztek, majd egyre jobban nőtt az érdeklődők száma. A rekord így minden alkalommal tovább nőtt. Ennek eredményeként már nemcsak a Csónakázó tó mellett, hanem már a belvárosban is futottak az amatőr és profi sportolók. A kilencedik alkalomra visszatértek Pátkai Attiláék a “Csótó” parkolójához.

Látványból sem volt hiány – Fotó: Szombathelyi Futóklub Facebook oldala

Innen startolt a közel ötven fős mezőny és mindenki a saját tempójában, az általa kitűzött távot teljesítette. Akadtak olyan résztvevők is, akik kutyával érkeztek, ezzel még családiasabbá téve a hangulatot. A feljegyzések pedig külön megemlítik, hogy Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere betartotta ígéretét és Ő is felhúzta a nyúlcipőt.

A kellemes időjárást némiképp árnyalta a magas páratartalom, de ez sem szegte kedvüket a futóknak, akik jelezték, hogy mielőbb szeretnének egy ismétlést. A szervezők ígéretének megfelelően augusztus utolsó hétvégéjén erre sor fog kerülni. Akkor már jubilálni fog a Szombathelyi Futóklub kezdeményezése, az Éjszakai Futás…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!