Alaposan megváltozott kerettel vágott neki az Arany Ászok Ligának a Lombard FC Haladás. Rengeteg új játékossal megerősödve fogadta a nemzetközi csapatokkal felkészülési mérkőzéseket vívó Győri ETO FC együttesét. A szombathelyiek keretében ott volt Jagodics Zoltán, Czeglédi Balázs, Czeglédi Balázs vagy épp Tóth Péter. A rivális kezdőcsapatban pedig helyet kapott Miriuta és Nyilas Elek is.

Azonban nemcsak a pályán, hanem a kispadokon is elég nagy nevek ültek ez időtájt. A vasiakat Détári Lajos, a győrieket Varga Zoltán irányította, ez pedig borítékolta, hogy jó hangulatú, parázs meccsre van kilátás. Erről pedig a kilátogató hétezer ember, majd pedig a szombathelyi játékosok gondoskodtak. A tapogatózó játék után mindkét csapat igyekezett helyzeteket kialakítani.

Először Jagodics bólintott a felső lécre, majd Kincses és Somfalvi kísérletét hárította bravúrral Sebők kapus. Majd Balogh Tamásnak kellett parádézni a túloldalon, de Herczeg lövésénél már Ő is verve volt. A vendégek támadója viszont nem tudott hét méterről az üres kapuba továbbítani. A gólig azonban várni kellett a második félidő elejéig várni kellett.

Akkor Miriuta szöktette Tóth Pétert, aki végigfutott a labdával és kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot. Ezután a keménykedésé volt a főszerep, Kassai Viktor három sárga lapot osztott ki öt perc alatt. A kedélyeket aztán Kincses hűtötte le, aki Somfalvitól kapott labdáját játszotta meg és duplázta meg a Haladás góljainak számát.

Ezután mindent megpróbált a győri együttes, de a cserék sem tudták felrázni Varga Zoltán csapatát. A hazaiak pedig kontrára rendezkedtek be és ha Tüske higgadtabb, akkor még nagyobb lehetett volna a vasi zöld-fehérek sikere. A 2003/2004-es szezont győzelemmel kezdte tehát a Haladás, az évad végén viszont csalódottak voltak a szurkolók, mert a 32. fordulót követően a csapat a 23 megszerzett ponttal kiesett – sereghajtóként – az élvonalból.

Lombard FC Haladás – Győri ETO FC 2-0 (0-0)
2003. július 26 – 20:00
Szombathely, Rohonci út, 7000 néző, vezette: Kassai

Haladás: Balogh T. – Farkas V., Jagodics, Lőrincz, Farkas A. – Dubecz (Kaj 36′), Czeglédi (Horváth R. 62′), Somfalvi, Tóth P. – Kincses, Nagy S. (Tüske 58′)
Vezetőedző: Détári Lajos

Győr: Sebők – Böjte, Nyilas, Jakl (Németh N. 76′), Geri (Priskin 68′), Kalina, Miriuta, Kartelo, Varga Z., Herczeg (Nagy T. 46′), Bajevski.
Vezetőedző: Varga Zoltán

Gólszerző: Tóth P. 57′ és Kincses a 69′
Sárga lap: Dubecz, Somfalvi, Farkas V. illetve Herczeg, Geri, Nagy T., Miriuta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!