Elsőként számolt be oldalunk Kajáry Tibor újabb sikeréről. A kiváló sportember az Olaszországban megrendezett EMG – Europe Masters Games keretén belül versenyzett. A BSE-Tata színeiben induló vasi súlyemelő végül a 35-39 évesek 73 kilogrammosok súlycsoportjában szerzett aranyérmet. Ezzel a sikerrel együtt pedig kiérdemelte az olasz bajnoki címet is. Megkértük a sportolót, hogy meséljen élményeiről, milyen tapasztalatokkal gazdagodott az elmúlt napokban.

– A hosszú út végén Torinóban, az Óváros részén szállt meg a kis delegációnk három éjszakára. A szállásunk 40 percnyire volt a reptérről és ami elsőre feltűnt az az építészet volt. Mindennek megadták a módját a kialakításuk során. Nagy terek, parkok, templomok díszítették a várost. Emellett rengeteg múzeumot és királyi palotát láthattunk. Ami nagyon emlékezetes volt még az Kossuth Lajos lakása valamint az épület előtt van egy park, ahol egy mellszobrot is állítottak a tiszteletére. Szeretnék mindenkit buzdítani, ha ideje engedi feltétlenül nézzen körül itt az Óvárosban. Barátságosak az emberek és nagyon finom a konyhájuk is.

Azonban nemcsak a látnivalók miatt marad emlékezetes Olaszország. Jól sejtem?

– Valóban, hiszen elsődleges célom az volt, hogy érmet szerezzek az EMG – Europe Masters Games-en. Már a szervezésnél láttuk, hogy egy nagyon magasan kvalifikált rendezvényről van szó, a versenyt jól rendezték meg és bonyolították le. A kedvezményes belépőkkel pedig múzeumokba látogathattunk, valamint ingyenesen használhattuk a tömegközlekedést. Tehát igyekeztek a szervezők minden terhet levenni a vállunkról, hogy nekünk csak a versenyre kelljen koncentrálni.

Milyen érzések kavarogtak benned a nagy megmérettetés előtt?

– Igyekeztem nyugodt lenni és csak a feladatra koncentrálni. Szerencsére Baranyai Jánossal jól sikerült a bemelegítésünk és még az erre a célra kialakított helységben is minőségi dobogók, rudak és tárcsák álltak a rendelkezésünkre. A kezdő fogás után láttuk, hogy akár esélyünk is van nyerni. Nem is emeltettük feljebb a súlyokat, annak ellenére sem, hogy magasabb kiindulópontot terveztünk. Szerencsére el tudtunk szakadni a mezőnytől, így a lökésnél már a kezdő fogás elég volt a győzelemre. Én vissza is léptem az első jó kísérletem után. A technikánkat többen is dicsérték: a bírók, a versenyzők és egyszer még a közönség is felzendült örömében, amikor János könnyedén emelte fel a súlyt.

Két érmet is nyertetek, aminek nyilván örültök, de hogyan tovább?

– Mint említetted az Európa-bajnoki cím mellett kaptunk egy medált az olasz bajnokság címeként is. Nagy megtiszteltetés ez számunkra. János idén először vett részt masters súlyemelő versenyen és máris alaposan feltette a lécet. Egyébként ezzel szeretnénk jó példát mutatni, hogy 35 éves kor felett is lehet magas szinten sportolni. A jövő mindenképpen titokzatos lesz számomra, hiszen akkor már nem a 35-39, hanem a 40-44 éves korcsoportban versenyezhetek. Addig pedig jöhet a felnőtt magyar bajnokságok és kupa megmérettetések. Itt szeretném megköszönni a BSE-Tata klub vezetőjének, Baranyai Jánosnak a felkészítését és anyagi támogatását. Jövőre megcélozzuk a németországi masters vb-t, valamint a kontinensviadalt, aminek majd Hollandia ad otthont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!