A rekkenő hőség dacára szép számmal érkeztek nézők Gyulára, ahol a Szeged és a Haladás mérkőzést rendezték. A vendéglátók az eddig lejátszott 2 mérkőzésünkön 3 pontot szereztek, ezzel a tabellán a 9. helyet foglalták el. A szombathelyiek két döntetlennel a 11. pozícióból futottak a vasárnap késő délutáni találkozónak – a győzelem reményében.

A nagy fogadkozás ellenére bekezdett a Szeged. Először Pongrácz lövését kellett fognia Gyurjánnak, majd Varga szabadrúgásból veszélyeztetett. A 10. percben pedig már a vezetést is megszerezték a hazaiak. Egy szöglet utáni kavarodásból Germán köszönte a lehetőséget és juttatta előnyhöz a Szeged csapatát. Álmából ébredve azonnal megzörgette a kapufát a Haladás, majd több helyzetet is jegyeztek, de az egyenlítés csak nem akart megszületni.

A szünetet követően szerkezetett váltott a Hali, ez pedig úgy tűnt meghozza a változást. Azonban az ex-szombathelyi Andorka nem így gondolta, többször tesztelve a vendégek kapusát. Ezt követően egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Szeged csapatát a Haladást. Igaz, a kontrákra berendezkedő hazaiak is veszélyeztettek.

A rekkenő hőség miatt ivószünetet rendelt el a játékvezető, majd ezt követően a cserék és az ápolások miatt sokszor állt a játék. A java viszont csak ezután következett. A ráadás pillanataiban megszületett a Haladás gólja – Németh Márió révén – ezzel pedig ismét egy pont lett a jutalma. A döntetlenek köszönhetően továbbra is veretlen a szombathelyi együttes.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás 1:1 (1:0)

Haladás: Gyurján – Jancsó, Jagodics, Tamás (Medgyes), Németh Milán – Holdampf – Tóth D., Németh Márió, Kiss B., Nyári (Doktorics) – Eszlátyi (Bosnjak).
Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Gajdos illetve Németh Márió

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!