A megyei I. osztályú csapatok már megkezdték a 2019/20-as szezont egy héttel korábban a Magyar Kupa küzdelmeiben, most pedig a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupával az összes vasi csapat számára útjára indult a labda az őszi szezonra. 

A kiírás I. fordulójában akadtak érdekes eredmények, sima továbbjutások, ám akadt olyan mérkőzés is, amely félbeszakadt, mivel az egyik csapat csupán 7 emberrel tudott kiállni.

Érdekesnek ígérkezett a tavaly a harmadosztályban bajnoki címet szerző Szakonyfalu és a 2. osztályból kiemelkedő Tutitextil-Körmend VSE találkozója, amely aztán izgalmakban és gólokban is hozta az elvárt minőséget. 9:5 arányban azonban a körmendiek bizonyultak jobbnak.

A Jánosháza azok után, hogy 10 gólt kapott a Magyar Kupában Vasváron, most simán kiütötte a harmadosztályban szereplő Boba együttesét.

A legnagyobb meglepetést a hétvége során azonban talán az jelentette, hogy a Rábasömjén együttese 17! gólt rámolt a Körmendi Téglagyári SE kapujába, igaz úgy, hogy csupán 10 emberrel állt ki a mérkőzésre a súlyos vereséget elszenvedő együttes.

Az első osztályú gárdák közül senkinek sem okozott gondot a továbbjutás kiharcolása, az újonc Bük 11, az Egyházasrádóc 13 gólig jutott, előbbi a Simaságot, utóbbi a Rábahídvég gárdáját verte.

A teljes eredménysor és a jegyzőkönyvek ide kattintva megtekintetőek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!