Gőzerővel zajlanak a mérkőzések a Savaria Kupán, ahol a magyar válogatott mellett Franciaország, Görögország, Spanyolország és Szlovénia nemzeti csapata indult. A körmérkőzéses rendszerben le bonyolított torna hétfői játéknapján a házigazda együttes szabad volt, így pihenten készülhet a keddi, spanyolok elleni összecsapásra.

A budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott a görögök felett aratott győzelmet követően kikaptak a galloktól. A krónikához tartozik, hogy felállást módosított Jan De Brandt szövetségi kapitány. A szombathelyiek legnagyobb örömére a franciák elleni találkozón a kezdőben kapott helyet Bodovics Hanna, aki a vasi megyeszékhelyhez ezer szállal kötődik.

Milyen érzés volt az Aréna Savariában játszani?

– Szavakkal nehéz elmondani, mennyire jó érzés volt pályára lépni. A szurkolók gratulációja vagy a bemutatásnál hallható taps nagyon inspiráló. Ráadásul itt nőttem fel, mindent ismerek és tudom merre, mi található. A lányoknak is én mutattam az utat az öltözők felé. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy itt, mindig otthon vagyok.

Milyennek láttad a franciák elleni mérkőzést?

– Azt tudni kell, hogy a franciáknak nagyon erős csapata van. Számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű feladatunk. Szerettünk volna még szorosabb meccset játszani, de ez nem sikerült. Ugyanakkor nem most kell a legjobb formánkkal kirukkolni, hanem a közelgő Európa-bajnokságon.

Két meccs vár még rátok Szombathelyen? Mit vársz azoktól a találkozóktól?

– Mindenképpen szeretnénk fejlődni, az apróbb hibákat kiküszöbölni. Persze a felállást még nem ismerjük, hiszen ezek a mérkőzések pont arra jók, hogy akár szokatlan összeállításban is ütőképesek legyünk. Azonban szeretnénk jó játékkal megörvendeztetni a szurkolókat, akiknek ezúton is köszönjük a támogatásukat.