Európa tehetséges fiataljai találkoztak Belgiumban, ahol a kadett korú görkorcsolyások számára rendezték meg a European Challenge versenyét, amelyet a kadett Eb-nek is neveznek. A kontinens legjobbjai között ott volt a a Szombathelyi Sportiskola – Savaria Speedskating Team sportolója, Sipos János is, akinek kalandos útja vezetett a seregszemléig.

A fiatal versenyző ugyanis először egyhetes edzőtáborban járt Belgiumban, hogy minél jobb formában legyen. ezt követően vett részt a három napos rendezvényen. A felkészülésben az osztrák válogatott valamint Tóth András segítsége is elkélt, így a vasi sportolónak tényleg csak arra kellett figyelnie, hogy minél jobb eredménnyel abszolválja a futamokat.

A versenytársak mellett azonban a szélsőséges időjárási körülményekkel is meg kellett birkóznia Sipos Jánosnak. A kezdeti megilletődöttségét követően aztán sikerült nagyon szép eredményekkel kirukkolnia, amivel a szakma valamint felkészítő trénerének elismerését is kivívta. Kifejezetten örömteli hír, hogy a sprint 300 méteres futamban egyéni csúccsal zárt.

Eredmények

Sprint összetett (300m, 500m)
17. hely – 300m-en egyéni csúcs!!! Sikerült 29 másodperc alá kerülni! (28,77s)

Hosszú táv összetett (3000m pont, 5000m elimináció)
30. hely

Összetett (Sprint+hosszú táv)
25. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!